Anasayfa /  Ekonomi

Ünlü kahve zinciri konkordato istedi!

Gloria Jean’s Coffees zincirlerinin Türkiye’deki isim haklarını elinde bulunduran Grup DNC Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, önlem amaçlı olarak konkordato kararı aldıklarını bildirdi.

Abone ol
Abone ol 13 Mart 2019 15:42

Gloria Jean’s Coffees zincirlerinin Türkiye’deki isim haklarını elinde bulunduran Grup DNC Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, önlem amaçlı olarak konkordato kararı aldıklarını bildirdi.

Gloria Jean’s Coffees zincirlerinin Türkiye’deki isim haklarını elinde bulunduran Grup DNC Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, önlem amaçlı olarak konkordato kararı aldıklarını, 12 yeni mağaza açarak markayı daha da güçlendireceklerini bildirdi.

Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, açıklamasında şunları kaydetti:

Gloria Jean’s Coffees, 12 yeni mağaza açacak

“Gloria Jean’s Coffees zincirlerinin Türkiye’deki isim haklarını elinde bulunduran Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak, yeni bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. Şeffaflık prensibimizden hareketle, sizleri girdiğimiz bu süreçle ilgili bilgilendirmek isteriz.

Üst şirketimizin almış olduğu karara istinaden, Grup DNC olarak bizler ise Gloria Jean’s Coffees zincirlerinin Türkiye’deki operasyonel faaliyetlerine değer katacak, projelere imza atmaya devam ediyoruz. Yakın bir zamanda Gloria Jean’s Coffees zincirine 12 yeni halka daha eklemeye hazırlanıyoruz. İlk kez gireceğimiz Trabzon, Mersin ve Denizli’nin illerinin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de açılacak yeni mağazalarımızla büyüme ivmemizi sürdüreceğiz. Ayrıca, İstanbul Havaalanı’nda açılacak olan 4 yeni şubemizle, markamızı daha da güçlendireceğiz.

“Önlem amaçlı konkordato kararı aldık”

Ekonomide yaşanan olumsuz durum karşısında, Grup DNC olarak önlem amaçlı konkordato kararı almak zorunda kaldık.

Yaşanan bu süreçte iş ortaklarımızı mağdur etmeden, şirketimiz yine her zaman olduğu gibi çalışacak, üretecek, aynı hizmeti en iyi şekilde vermeye devam edecek.

Konu hakkında göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.”

Gloria Jeans’s Coffees hakkında

Kahve zinciri Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye’ye girişi ise 1999 yılına uzanıyor.

Türkiye’de 25 kentte 70 şubesi bulunan Gloria Jeans’s Coffees, dünya üzerinde 50 ülkede 1200’den fazla şubede hizmet veriyor.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Yorumlar