Anasayfa /  Ekonomi

Tunceli’de 350 kadına iş kapısı

Tunceli’de yakında zamanda açılması planlanan tekstil atölyesinde ilk aşamada 100, ilerleyen aşamada ise 350 kadının istihdam edileceği bildirildi.Tuncelili kadınlara müjde veren Vali Tuncay Sonel, organize sanayi bölgesinde kurulan ve 350...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:05

Tunceli’de yakında zamanda açılması planlanan tekstil atölyesinde ilk aşamada 100, ilerleyen aşamada ise 350 kadının istihdam edileceği bildirildi.

Tuncelili kadınlara müjde veren Vali Tuncay Sonel, organize sanayi bölgesinde kurulan ve 350 kişiye istihdam sağlayacak tekstil atölyesinin kısa sürede faaliyete geçeceğini söyledi.

Merkez İnönü Mahallesi Harçik mevkiindeki organize sanayi bölgesinde açılacak olan, Elazığ ve Malatyalı işadamları ile bir firmanın desteklediği tekstil atölyesinin kadın istihdamına büyük katkılar sağlayacağını belirten Vali Sonel, ilk etapta 100 kadının işe alınacağını daha sonra bu sayının 350’ye çıkarılacağını aktardı.

Atölyede çalışacak kadınların bir yıl süre ile yemek, ulaşım ve eğitim giderlerinin kendileri tarafından karşılanacağını aktaran Vali Sonel,tekstil atölyesinin kısa sürede kurularak hizmete açılmasını planladıklarını kaydetti.

Sonel, “Kentteki sanayi tesislerinin, tarımsal üretim alanlarının kullanımlarının artırılması, üretimin ve yatırımın desteklenmesi bizim için önemlidir. İlimizde başlattığımız istihdam seferberliğine, ilimizdeki yöneticilerimiz, sanayicilerimiz ve ilgili bakanlıklar nezdinde yapılacak faaliyetlerle katkı sağlamaya devam edeceğiz”dedi.

Yorumlar