Anasayfa /  Ekonomi

Taşerona kadroda son durum ne ! 26 Kasım 2017 Taşeron haberi

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadroda sona yaklaşılırken Memur - Sen'den yeni öneri geldi. 26 Kasım 2017 taşeron işçiler ile ilgili güncel bilgiler haberimizde.

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2017 11:29

800 binden fazla işçinin kadroya geçeği taşeron işçilerle ilgili yeni öneriler de gelmeye devam ediyor. Hükümet ve sendikalar da taşeron işçilerin kadroya geçmesi için düğmeye bastı. Memurların en büyük sendikası olan memur-sen'den de öneri geldi.



Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapmış olduğu açıklamada, "Taşerona kadro' başlıklı bir çalışmadan bahsediliyor. Yalçın, "Ben bunun 'taşerona kadro' şeklinde kodlanmasını doğru bulmuyorum. 'Kamuda güvence bekleyen çalışana kadro' başlığıyla sunulmasının doğru olduğunu düşünüyorum." dedi. Yalçın, kentteki bir otelde düzenlenen Memur-Sen İl Temsilciliği Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in sadece kendi sorunlarına değil, bütün insanlığın sorunlarına karşı duyarlı olduğunu söyledi. 



Taşeron kadroya geçerken 4e statüsü üzerinde duruluyor. 4E statüsüyle kadroya geçecek olan taşeronlar özel statüde personel olacak.



4C'Lİ VE 4B'Lİ ÇALIŞANLAR VAR



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "taşerona kadro" başlıklı çalışma yürüttüğünü belirten Yalçın, şöyle devam etti: 



"Taşerona kadro' başlıklı bir çalışmadan bahsediliyor. Ben bunun 'taşerona kadro' şeklinde kodlanmasını doğru bulmuyorum. 'Kamuda güvence bekleyen çalışana kadro' başlığıyla sunulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu anlamda 4C'li arkadaşlarımız var, 4B'li arkadaşlarımız var, memur işi yapan ama işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımız var. Bunların tamamı bir bütün olarak düşünülmeli. Sadece taşerona kadro şeklinde bir çalışmayı bu anlamda kapsayıcı bir çalışma olarak görmeyiz." 



Yalçın, çalışmayı yakından takip ettiklerini anlatarak, "Bakanlığa mektup sunduğumuzda da teklif sunduğumuzda da bir şeyi net ifade ettik. 'Taşerona kadro' başlığıyla yapılan çalışmanın içine bu anlamda beklentisi olan diğer kesimlerin de dahil edilmesi ve bunun hayata geçirilerek, atılan imzaya sadık kalınarak beklentilerin yerine getirilmesi hükümet açısından bir vecibedir, bir borçtur." diye konuştu. 



Çalışanlar olarak işçi ve memur statüsünü önemsediklerine işaret eden Yalçın, şunları söyledi: 



"4B, 4C, 4E diye statüleri aradan çıkarsınlar. Ücretli, vekil, taşeron gibi çalışma hayatının defosu biçimine dönüşmüş istihdam biçimlerini bir kenara koysunlar. İşçi ve memur kadrosuyla devlet bu anlamda çalışma hayatını yeniden yapılandırma durumundadır. Bu kadar istihdam biçiminin oluşturduğu kafa karışıklığının giderilmesine şiddetle ihtiyaç var. Memur-Sen ailesi olarak bu yaklaşımımızı bir kez daha ifade ediyorum." 


Yorumlar