Anasayfa /  Ekonomi

Taşeron işçilere kadro (2 Nisan 2017) Son dakika Taşerona kadro Açıklandı

Taşeron kadro son dakika haberleri haberimizde. Son dakika gelen bilgilere göre Taşerona kadro açıklandı. Taşeron işçilere kadro için Bakan Müezzinoğlu açıklama yaptı. 2 Nisan Taşeron işçilere kadro haberini buradan okuyabilirsiniz. Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Taşeron kadro son dakika bilgileri için tıklayınız.Taşeron işçilere kadro (2 Nisan 2017) Son dakika Taşerona kadro Açıklandı

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2017 19:45

Taşeron işçilere kadro (2 Nisan 2017) Son dakika Taşerona kadro Açıklandı. Taşeron kadro son dakika haberleri haberimizde. Son dakika gelen bilgilere göre Taşerona kadro açıklandı. Taşeron işçilere kadro için Bakan Müezzinoğlu açıklama yaptı. 2 Nisan Taşeron işçilere kadro haberini buradan okuyabilirsiniz. Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Taşeron kadro son dakika bilgileri için tıklayınız



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı Kanal 24 televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik soru üzerine ise, dört bakan ile çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Müezzinoğlu'nun taşeron işçilerle ilgili yaptığı değerlendirme şöyle:

"AK Parti’yi bu millet tanıyor. Yani neticede kurulduğu günden bu yana başta kurucu Genel Başkanı, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız topluma AK Parti’yi veya AK Parti misyonu bir söz verdiyse bunu belki zamanlama olarak bazen sorunlarımız çıkabiliyor ki, çok ağır bir 2016 yılı geçirdik yani. Krizler, terör, darbe girişimleri bir sürü yani hiçbir milletin üstesinden gelemeyeceği, ama ancak bu büyük milletin başardığı yine gelecek hedeflerini büyüterek devam ettiren bir süreç. İnşallah 16 Nisan’dan sonra, 17 Nisan’dan itibaren Türkiye o büyük hedeflerine çok daha güçlü gelecek ve burada bizim hizmet alımındaki taşeron kardeşlerimiz hiç tereddüdü olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımızın da, Sayın Başbakanımızın da talimatları şu anda başbakan yardımcımızın başkanlığında dört bakan arkadaş birlikte çalışıyoruz, ama bu dönem spekülasyonun olduğu bir dönem. Onlar AK Parti’ye olan güvenleri, bu hükümete olan güvenlerini bu güne kadar sarsacak hiçbir kesime bir yanlış yapmadık. Bu ülkenin yarınlarını daha iyi yapma derdimiz var, mutlaka hizmet alımındaki kardeşlerimizin de yarınlarını bugünden daha güvenceli ve daha istikrarlı ve o beklentilerine cevap verecek noktaya taşımayı çalışmalarını yapıyoruz."

Son dakika Taşeron işçilere kadro açıklandı (2 Nisan 2017) Taşeron işçi haberleri.  Yaklaşık 720 milyon taşeron işçinin merakla beklediği taşeron işçilere kadro konusuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. İşte taşeron işçiler hakkındaki son durum....

Taşeron işçiler büyük bir heyecanla kadroya girmeyi bekliyor. Taşeron işçilerin kadro konusuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamadan sonra Başbakan Binali Yıldırım da taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte güncel tüm ayrıntılar...

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da "15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi'nde konuştu.

"Taşeron işçiler için bir çözüm bulunacak"

Başbakan Yıldırım taşeron işçilerle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: "Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz gerek 4C'liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklaması;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek konu ile ilgili olarak bir hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

REFERANDUMDAN SONRA KADRO

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu açıklamasında, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek" ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMET KESİN OLARAK KADRO VERECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalarına göre 2017 yılı içinde taşeron işçilerin kadro çalışmaları sona erecek. Bu bağlamda taşeron işçilerin 2017 yılında kesin olarak kadroya geçirilmeleri referandumdan sonraki çalışmalarla netlik kazanacak.

Bakan Arslan taşeron işçi kadro açıklaması yaptı - Taşeronda son durum yeni gelişmeler

Taşeron işçi kadro konusunda son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Son açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. Bakan Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı’na katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, bir soruya cevap verirken taşeron işçi kadroları hakkında da bilgi verdi. Taşeron işçilere kadro çalışması ne durumda? Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? İşte taşeron kadro konusunda merak edilenler ve son açıklamalar...

 

TAŞERON İŞÇİ KADRO SON HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...

 

TAŞERON İŞÇİYE KADRO SON AÇIKLAMA BAKAN ARSLAN'DAN GELDİ

Bakan Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı’na katıldı.

 

Arslan, PTT’deki taşeron işçilerin durumuna ilişkin soruya Türkiye’deki tüm taşeronların kamuda istihdamına ilişkin açıklama yapıldığını dile getirerek, “Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntıları çalışıyor. Bu ayrıntılar bittikten sonra bunu açıklayıp gereğini yapacağız” diye konuştu.

 

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO KONUSUNDA SON HABERLER

 

TAŞERONA KADRODA BİRAZ DAHA SABIR

ESMEDYA’YI ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyondan büyükanne teşvikine, kıdem tazminatı fonundan taşerona kadroya kadar birçok konuya açıklık getirdi. Müezzinoğlu, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında destek verilecek işçi sayısının da 1 milyondan 1.5 milyona çıkarılacağını da müjdeledi. Müezzinoğlu, başlattıkları ‘istihdam seferberliği’ne büyük ilgi olduğunu belirterek “12 bürokratımızın başkanlığındaki ekipler 36 ilde istihdam seferberliğini anlattı. Bu süreçte iş dünyasından yeni talepler de geldi. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. 2016’da 400 bin istihdam daralması var. 2017’de hedefimiz 1 milyon kişiye istihdam desteği sağlamaktı. Ama 2016’daki daralmayı da dahil ettiğimizde 1.5 milyon istihdamı bu yıl planlamamız lazım. Yeni bir çalışmayı haftaya tamamlayacağız. 2016’nın açığını kapatmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 1.5 milyon yeni istihdam” diye konuştu.

 

Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu ise kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı. Müezzinoğlu “Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hale getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz” diye konuştu.

 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Başkaban Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası taşeron işçilere kadro ve emekli maaş promosyonları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 720 bin taşeron işçinin yakından takip ettiği konu hakkında Numan Kurtulmuş bir gazetecinin sorusu üzerine, "Taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu konu netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız." Emeklilere promosyon hakkında ise "Özel bankalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: KAMU ÇALIŞANI REFORMU KAPSAMINDA ÇÖZECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı. Müezzinoğlu “Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hale getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz” diye konuştu.



BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Edirne Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği etkinliğe katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelen bir soru üzerine Taşeron işçilerin durumu konusunda açıklama yaptı. İşçilerin biraz daha sabretmesi konusunda telkinlerde bulundu. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarından bazı detaylar:

 

"Bir süre daha sabredecekler. Biz şu anda onlara verdiğimiz sözün planlamalarını yapmaktayız.'' diyen Müezzinoğlu, ''Ancak önemli olan alın teriyle, namusunuzla emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir işinizin var olmasıdır. Şu anda o hizmet alınıyor, o hizmetin karşılığında alın terinizin karşılığı ödeniyor. Devlet güvencesi biraz daha sabır istiyor. İnşallah Türkiye o sıkıntılı süreçleri de önümüzdeki günlerde azalttığında o sözümüzü de tutacak sizleri de devletimizin veya en büyük güvence millettir, milletin güvencesine devam edeceğiz."

 

TAŞERONLARIN HAKLARINI GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ

Taşerona kadro konusunda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017'yi işaret ederek, "Haklarını güvence altına alacağız" dedi. Bakan Müezzinoğlu, "Bu konuya 2017'de bakacağız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomimizi toparlayıp önümüzdeki dönemde görüşeceğiz. Haklarını güvence altına alacağız ama bu memuriyet olmayacak" dedi. "Kamu personeli reformunun hayata geçirilmesi halinde kamudaki tüm personeller memnun kalacak. Taşeron işçiler kamuda istihdam edilirlerse, aldıkları maaşlar sabit kalacak ve özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilecekler. Bu da demek oluyor ki, taşeron işçi kadrolu değil, sözleşmeli personel olacak.

 

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞİ NASIL OLACAK?

Seçim sonrasında taşerona kadro konusunda yapılan planda 1 Kasım 2015'ten önce kamu kurumlarında çalışıyor olması gerekiyor. Burada kişilerin devlet memuru olmaya uygun olması gerekiyor. Ayrıca 65 yaşını dolduran ve emekliliğe hak kazananlar da taşerona kadro düzenlemesinden yararlanamayacak.

 

12 ay boyunca tam zamanlı çalışan işçiler kapsama alınacak ve yasa çıktıktan sonra 1 ay içerisinde kendi kurumuna başvuru yapabilecek. Başvurunun ardından ilgili kurumlar şartların oluşup oluşmadığını değerlendirecek. Adayların güvenlik araştırmaları yapılacak. Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapılacak. Yapılacak sınavdan geçenler pozisyonlara atanabilecek.

 

Taşeron işçiler kadroya alındıklarında taşeronda yaptıkları işleri yapmaya devam edecekler. Görevlerinde bir değişiklik olmayacak. Özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek personellerle üçer yıllık sözleşme imzalanacak. Sürenin tamamlanmasının ardından sözleşme üç yıl daha yenilenecek.



HAK VE MAAŞLAR NASIL OLACAK?

Özel Sözleşmeli Personel düzenlemesine tabi olacak işçilerin taşeron işçilerle maaş ve özlük haklarının değişmesi beklenmiyor. Bu personellerin sözleşmeleri 3 yıllık aralıklarla yenilenecek. Öte yandan devlet memuru kadrosuna ise alınmayacaklar. Burada aynı haklarla devam eden işçilerin maaş ve hakları firmalar yerine kamu kurumları tarafından yerine getirilecek. Özel Sözleşmeli Personeller için; 01.01.2016 tarihi itibarıyla ihale sözleşmesine göre ödenmekte olan ücret ve diğer mali haklar esas alınacak, 01.01.2016 tarihi itibarıyla mevcut mali hakları, atandığı tarihe kadarki dönemde “sözleşmeli personel ücretinde meydana gelen artış oranı” kadar arttırılarak güncellenecek, 4/B’li sözleşmeli personelin yararlandığı sosyal haklardan (aile ve yiyecek yardımları) aynen yararlanacak, ihale sözleşmesine göre, varsa fazla mesai ücreti ile sosyal hakları dikkate alınmayacak.

 

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Müezzinoğlu Kamu personeli rejimi ile kamudaki imtiyazlı uygulamaların kalkacağını duyurdu. Kamu Personel Rejimi'nde yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

 

Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimine dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.

 

TAŞERON İŞÇİ NEDİR?

Türkiye'de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda 'taşeron' adı altında çalışan var. İçlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Ancak birçoğunun kadrosu ya 'temizlik işçisi' ya da 'mutfak elemanı' olarak gösteriliyor. Yani kanun diliyle 'muvazaa' yapılıyor.

 

TAŞERON KADRO HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

 

TAŞERON İŞÇİLER GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇECEK

Tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği duyuruldu. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.

 

ÇALIŞMA SÜRESİ SINIRI VAR MI?

Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak görev yapıyor olması şartı aranacak.

 

BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Kapsama giren personel, yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde kendi kurumlarına başvuruda bulunacak.

 

ALIM NASIL OLACAK?

İlgili kamu kurumları başvuruları aldıktan sonra şartların oluşupoluşmadığını değerlendirecek, memur olmanın gerektirdiği güvenlik araştırmaları da ayrıca yapılacak. Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapılacak. Örneğin; üniversite hastanesinde kaç kişi istihdam edilmesi gerekiyor, talep neyse ona göre hem sayı hem de isim vizesi yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın verdiği pozisyon sayısı belli olduktan sonra bu sınav süreci işleyecek. O sınavı geçenler de pozisyonlara atanabilecek.

 

GÖREV DEĞİŞECEK Mİ?

Bu kişiler hangi kurumun, hangi biriminde, hangi işi yapıyorlarsa aynı işi yapmaya devam edecek. Bu kişilerin görev yerlerinde değişiklik yapılmayacak. Geçiş sürecinde kendileriyle yapılacak özel sözleşmelerde de bu husus sözleşme altına alınacak.

 

HERKES ALINACAK MI?

Kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu kadar personel alınacak.

 

BELEDİYELERDE DURUM NE OLACAK?

Belediyeye veya belediyenin bağlı kuruluşuna karşı bir asıl işveren yanında çalışan kişiler kapsama alınacak.

 

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Kurumların ihtiyaçlarına göre yapılacak sınavlarla eleman alınacak. Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak. Sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek. Her kurumun kendi özelliğine göre bir sınav sistemi getirilecek.

 

HANGİ STATÜYE ALIM OLACAK?

Bugün kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, 4B sözleşmeli memur personel statüsü var. 4C denilen geçici personel statüsü var. Bir de 4D denilen kamu işçisi statüsü var. Taşeron işçiler 'özel sözleşmeli personel' olarak istihdam edilecekleri için yeni bir statü olacak.

 

KADRO GÜVENCESİ VAR MI?

3'er yıllık sözleşme dönemleri olacak. Dolayısıyla çalışan bu statüye atandıktan 3 yıl sonra sözleşmesi yenilenecek.

 

MAAŞLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Taşeron işçiler halihazırda kendi çalıştıkları işlerinde ne kadar ücret alıyorlarsa onu alacaklar.

 

ZAM YAPILACAK MI?

Atandıktan sonra memurlar ve diğer sözleşmeli personelin tabi olduğu toplu sözleşme hükümlerine tabi olacaklar. Memurlarla aynı zam oranlarını alacaklar. EMEKLİLİK ŞARTI NE ? 4A'lı denilen SSK'lı işçilerle aynı haklara sahipler. Böylece primleri ve SSK girişleri geçerli olacak.

 

TAYİN VE YÜKSELME HAKKI OLACAK MI?

Özel sözleşmeli personel pozisyonunda istihdam edilecekler. Emekli oluncaya kadar bu pozisyonlarında çalışmaya devam edecekler.


Yorumlar