Anasayfa /  Ekonomi

Tanzim satışlar ne zaman bitecek? Erdoğan açıkladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tanzim satış uygulamasına ilişkin "Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde tanzim satış uygulaması sona erecek" dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2019 14:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Başkent Voleybol Sahası'nda  gerçekleşen toplantıda tamzim satış uygulamasına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amacımız asla esnafa rakip olmak değildir. İşlerin normale döndüğünü gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere gerek kalmayacak. Bizim işimiz zaten bu değil ki. Biz şu anda bu işi yoluna sokalım diye bu adımları attık." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle; 

Milletimiz günlük hayatını doğrudan etkileyen fırsatçılar karşısında çok öfkeli. İşte bu yüzden tanzim satış kararını verdik.

Bu simsarların vatandaşımıza yüksek fiyattan mal satmasını engellemek için bu kararı aldık.

Bundan sonraki süreçte oturup konuşup bu işleri belki de belediyelerimizin koordinesinde sizlerle birlikte en ücra köşelerine kadar yapma adımlarını da atabiliriz.

Bizim derdimiz vatandaşımıza ucuz ürünü satabilmektir.

Tanzim satışı fahiş fiyat artışlarının olduğu temizlik ürünleri ve bakliyata da genişletmeyi düşünüyoruz.

Amacımız asla esnafa rakip olmak değildir. İşlerin normale döndüğünü gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere gerek kalmayacak. Bizim işimiz zaten bu değil ki. Biz şu anda bu işi yoluna sokalım diye bu adımları attık.

Şimdi zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı. Baktık ki sistem tam oturmadı belediyelerimizin riyasetinde sizlerle iş birliği içinde yeni bir yol haritasıyla en ücra köşeye kadar dağıtım mekanizmasını güçlendirerek bu adımları atacağız.

Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.

Bu devlet bu millet tarihinde 1915'te Çanakkale'de bir tas çorbayı kardeşi Mehmet ile paylaşan bir kültürün mensubudur. Bizim karşımıza patates, domates, patlıcanla çıkanlar inanın stoklarda bunları çürütmüşlerdir. Bunları yakaladık.

Çıkmış bir genel başkan bayan, "ben bunları birbirine karıştırıyorum" diyor. Sen siyaseti birbirine karıştırıyorsun.


Yorumlar