Anasayfa /  Ekonomi

Rusya'dan bir skandal daha! NATO tatbikatına sızdı

Rusya bu sefer de NATO tatbikatında ki sistemlere müdahale etti.

Abone ol
Abone ol 17 Kasım 2018 14:07

Rusya, ABD'den sonra bu seferde Finlandiya NATO tatbikatına sızdı.

ABD’deki seçimlere müdahale ettiği iddası ile suçlanan Rusya’yı bu kez Finlandiya NATO tatbikatına sızmakla suçladı.  NATO’nun Trident Juncture tatbikatı sırasında Rusya’nın GPS sistemlerini sinyalini bozduğu iddiasıyla Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın Rus Büyükelçi Pavel Kuznetsov’u çağırdığı belirtildi. Rus Büyükelçilik görüşmenin pazartesi günü yapılacağını bildirdi.

STT ajansının aktardığına göre, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini, NATO'nun Finlandiya ve İsveç'te 25 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki tatbikatında GPS sistemlerine müdahale edildiği iddiasıyla, Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Pavel Kuznetsov'u bakanlığa davet etti.

Rusya'nın Helsinki Büyükelçiliği de daha sonra olayı Twitter'da doğrulayarak "Görüşme pazartesi günü yapılacak" ifadelerini kullandı.

'RUSYA TEHDİTLERİ' ELE ALINDI

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini'nin bu konu çerçevesinde ‘Rusya'nın tehditlerini' ele aldığını açıkladı.

Soini daha önce konunun diplomatik kanallar üzerinden tartışıldığını belirterek benzer durumların gelecekte yaşanmaması gerektiğinin gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etmişti.


Yorumlar