Anasayfa /  Ekonomi

ÖTV İndirimi Nelerin Fiyatını Düşürecek?

1.6 litre altında motoru olan otomobillerde ÖTV indiriminin yüzde 15 olduğunu açıklandı. Ticari araçlarda ise yüzde 18 olan KDV miktarı yüzde 1 oldu. Berat Albayrak beyaz eşyada da yıl sonuna kadar ÖTV'nin sıfırlandığını belirtti.

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 10:58

Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamayla düşürülen ÖTV, araç fiyatlarının yanında beyaz eşya ve mobilya fiyatlarını da etkileyecek. ÖTV ve KDV indirimine dair bazı eleştiriler de var, Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya payaşımıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ÖTV ve KDV indirimlerini eleştirdi. 

ÖTV İNDİRİMİ NELERİ ETKİLEYECEK?

ÖTV indiriminin neleri etkileyeceği vatandaşlarca merakla araştırılıyor. Bakan Albayrak vergilerde yapılan indirimleri şöyle sıraladı;

6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimine gidiyoruz.

Motor hacmi 1600 cc altındaki araçlarda ÖTV 15 puan inecek.

Ticari araçlarda KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 1'e düşecek.

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek.

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlanacak.

Konuttaki yüzde 18'den 8'e indirilen KDV uygulaması sene sonuna kadar devam edecek. Uygulama 31 Ekim'de sona eriyor. Tapu harçlarındaki yüzde 3 uygulaması da sene sonuna dek devam edecek.

İndirimler sene sonuna kadar devam edecek.

HEDEFİN TUTMASI İÇİN DAHA ÇOK SATIŞ GEREKECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütçe tasarısında gelecek yılın ÖTV gelir hedefleri yüzde 15.4 yükselmişti, bu yükselişi devlet yaptığı ÖTV indiriminin sene sonunda artan satış rakamlarıyla mı yakalamayı hedefliyor? Eğer öyle ise bu yıl 650 bin adet olması beklenen sene sonu satışlarından toplanan ÖTV miktarının gelecek sene yüzde 15.4 artması için pazarın, gelecek sene sonunda bu sene 500 bin adet daha çok olması gerekecek.


Yorumlar