Anasayfa /  Ekonomi

Milyonlarca kişiye müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İŞKUR olarak gerçekleştirdiğimiz mesleki eğitim kurslarımız ve iş başı eğitim programlarımıza katılan kadınlarımıza 400 liralık bir çocuk bakım desteğini bundan sonra vermeye başlayacağız" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2018 19:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Shell Türkiye ve İŞKUR iş birliğiyle Türkiye'de kadın istihdamını artırmaya yönelik "5 yılda 5 bin kadına istihdam" projesinin tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Sarıeroğlu, hafta boyunca gündeme getirilen tüm konuların, talep ve beklentilerin kadınlarla ilgili konularda zihinsel dönüşüm sürecine ve farkındalık artışına katkı sağlamasını diledi.

Kadınlara yönelik çalışmalarını artarak sürdüreceklerini belirten Sarıeroğlu, AK Parti olarak 15 yıldır kadın odaklı meselelere büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ve bu konuda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını anlattı.

Sarıeroğlu, verilen teşvikler ve yapılan yasal düzenlemeleri anımsatarak, kadın odaklı meselelerde ilerleme sağlamak, bunun uygulamaya yansıması için paydaşlarla iş birliğinin gerekli olduğunu vurguladı.

Kadınların iş hayatında aktif yer almasının bilgi ve niteliklerinin artırılmasından geçtiğine dikkati çeken Sarıeroğlu, kadınların mesleki beceri ve niteliklerini artırmak için mesleki eğitim fırsatlarından daha güçlü faydalanmalarının önemine işaret etti.

Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bağlamda İŞKUR olarak gerçekleştirdiğimiz mesleki eğitim kurslarımız ve iş başı eğitim programlarımıza katılan kadınlarımıza 400 liralık bir çocuk bakım desteğini bundan sonra vermeye başlayacağız. Bu destekle birlikte İŞKUR'dan çok güçlü şekilde faydalanan kadınlarımızın daha fazla faydalanmasını sağlamış olacağız. Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranının yüzde 33,8 seviyesine ulaşmasının, istihdam oranlarının yüzde 29,3 seviyesine ulaşmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz 2023 yılına kadar kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını yüzde 41 seviyesine ulaştırmak."


Yorumlar