Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası’ndan Dolar ve Enflasyon Açıklaması

Merkez Bankası'nın Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı. Raporda, "Çekirdek göstergelerin ana eğilimindeki yüksek seviyeler korunmuştur. 

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2018 11:11

TCMB: Enerji fiyatlarındaki artışta elektrik ve doğalgaz kalemleri öne çıkarken, gıda grubunda genel olarak taze meyve ve sebze dışındaki ürünlerde enflasyon yukarı yönlü bir seyir izlemiştir.

Ekim ayında senelik enflasyon temel mal grubu dışındaki alt kalemlerde yükseliş gösterdiği söylenilen raporda, enerji fiyatlarındaki artışta elektrik ve doğalgaz kalemlerini öne çıktığı, gıda grubunda genel olarak taze meyve ve sebze dışındaki ürünlerde enflasyonda yukarı yönlü bir seyrin izlendiği belirtildi.

TCMB raporunun özetinde, "Temel mal grubu enflasyonundaki yavaşlamada otomobillerdeki ÖTV matrah düzenlemesinin yanında mobilya fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak dayanıklı tüketim malları etkili olmuştur.

Beyaz eşya ve diğer temel mallarda, döviz kurunun gecikmeli etkilerinin güçlü bir şekilde sürdüğü söylenilen Ekim ayı enflasyon raporunda, "Bu görünüm altında çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu yükselmiş, ana eğilimindeki yüksek seviyeler korunmuştur.


Yorumlar