Anasayfa /  Ekonomi

Kredi kartlarına alternatif, Mir ödeme sistemi geliyor!

Denizbank Genel Müdürü Ateş, Visa ve Mastercard'ın alternatifi 'Mir' kartlarının Türkiye'de kullanımı için Rusya Ulusal Ödeme Kartları Sistemi ile görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2017 20:41

Sberbank'ın iştirakı Denizbank Genel Müdürü Ateş, Rusya'da Visa ve Mastercard'a alternatif olarak hayata geçirilen 'Mir' kartlarının Türkiye'de kullanımı için görüşmeler yürütüldüğü açıkladı.

Rusya'nın ilk kez evsahipliği yaptığı Dünya Turizm Forumu 2017 Zirvesi'ne katılan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rambler haber ajansına verdiği demeçte 'Mir' kartlarının Türkiye'de kullanımı için Rusya Ulusal Ödeme Kartları Sistemi (NSPK) ile teknik konularda görüşmeler yaptıklarını belirtti.

'EKONOMİK YA DA SİYASİ BİR ZORLUK YOK'

'Mir' kartlarının Türkiye piyasasına sürülmesi için herhangi bir ekonomik ya da siyasi zorluk bulunmadığını kaydeden Ateş, uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğini söylemenin şu anda zor olduğunu söyledi.

Ateş, Dünya Turizm Forumu Rusya Zirvesi 2017'deki konuşmasında Rus turistlerin Türkiye'de rubleyle ödeme yapmasına olanak sağlayacak bir sistemi uygulamaya koyacaklarını belirtmişti.

NSPK: DUMA'DA DÜZENLEME YAPILMASI PLANLANIYOR

NSPK'den yapılan açıklamada da, Denizbank ile işbirliği imkanını görüşüldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Duma’da yapılması planlanan düzenleme, yabancı bankaların 'Mir' ödeme sistemine dahil olmasına imkan tanıyacak" denildi.

Kaynak: Haber7


Yorumlar