Anasayfa /  Ekonomi

"Karkamış Sınır Kapısı faaliyete geçecek"

"Karkamış Sınır Kapısı faaliyete geçecek"

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2016 23:29

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Karkamış Sınır Kapısı faaliyete geçecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Gaziantep'te gelecek haftalarda Karkamış Sınıf Kapısının faaliyete geçeceğini bildirdi.

bulent-tufenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Tüfenkci, Cerablus bölgesinde Fırat Kalkanı Operasyonu ile sağlanan güvenlik durumu ve bölgenin acil insani yardım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Karkamış Sınır Kapısı'ndan insani yardım malzemeleri ve ihtiyaç duyulan diğer malzemelerin giriş ve çıkışlarında gümrük hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi. Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, Öncüpınar Sınır Kapısı'na alternatif olarak, ikinci bir ihracat kapısı yapılması yönünde süren çalışmaların son aşamaya geldiğine değinen Tüfenkci, gelecek haftalarda Karkamış Sınır Kapısı'nın faaliyete geçeceğini bildirdi. 

"Uyuşturucu transit rotası, Kuzey Kafkaslara kaydı"

Tüfenkci, Ekim ayı itibariyle uyuşturucu madde, akaryakıt, sigara ve ticari eşya başta olmak üzere 1 milyar 772 milyon lira değerinde kaçakçılık olayının ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadeleye büyük önem verdiklerinin altını çizen Tüfenkci, 16 bin farklı maddenin tespitini yapabilen ve dünyada yeni kullanılmaya başlanılan uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazları temin ederek personelin kullanımına sunduklarını söyledi. Son dönemlerde tüm sınır kapılarında alınan yoğun tedbirler ve mücadelenin etkili olduğunu dile getiren Tüfenkci, uyuşturucu transit rotasının, Kuzey Kafkaslara doğru kaydığına işaret etti.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele konusunda oluşturulan özel ekibin etkin çalışmalarıyla, özellikle sahte fatura, belge ve teminat düzenlenerek yapılan suistimallerin ortaya çıkarılmasında başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Tüfenkci, 1 milyar 368 milyon lirayı bulan usulsüzlüğün tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.

 

Yorumlar