Anasayfa /  Ekonomi

Kara Cuma Black Friday 2018 ne zaman? Black Friday Büyük Cuma indirimleri markaları mağazaları hangileri?

018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da yapılacak.Black Friday indirimleri 2018 yılında da yakından takip ediliyor. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar indirim zamanlarını yakından takip ediyorlar. Satın almak istedikleri ürünleri bu tarihlerde alıyorlar. Vatandaşlar heyecanla büyük indirim zamanını beklemeye başladılar. Birçok site Black Friday döneminde tüm ürünlerinde veya ürünlerinin belli bir kısmında indirim uyguluyor. Bu indirimlerden faydalanmak isteyenler de kampanyaları öğrenmek istiyorlar. İnternet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyorlar. Bazı mağazalar bu indirimleri bir hafta uyguluyorlar. Bilindik markaların resmi sitelerine girerek, yaptıkları indirim oranını ve zamanını öğrenebilirsiniz. 1932‘den bu yana Black Friday’, önce ABD’de uygulamaya koyuldu. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayıldı. Kara Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık bırakıyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerinde daha yoğunluk kazandı. Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen isimdir. İşte türkiyede Black Friday (Kara Cuma) indirimlerine katılan firma ve markalar.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2018 07:15

Kara Cuma Black Friday 2018 ne zaman? Black Friday  Büyük Cuma indirimleri 2018 markaları mağazaları hangileri?

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de bir alış veriş çılgınlığına dönen  Dünyada Black Friday  yani Kara Cuma olarak adlandırılan indirimler bizim ülkemide ise Black Friday  Büyük Cuma indirimleri olarak adlandırılıyor.

Black Friday ne zaman, indirimleri hangi mağazalarda sorusu araştırılıyor. 23 Kasım 2018 Kara Cuma Black Friday indirimleri nedir, ne zaman başlıyor? Vatandaşlar heyecanla büyük indirim zamanını beklemeye başladılar. Birçok site Black Friday döneminde tüm ürünlerinde veya ürünlerinin belli bir kısmında indirim uyguluyor. Bu indirimlerden faydalanmak isteyenler de kampanyaları öğrenmek istiyorlar. Geçtiğimiz yıl Black Friday 24 Kasım Cuma günü gerçekleştirildi. 2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da yapılacak. İnternet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyorlar. Bazı mağazalar bu indirimleri bir hafta uyguluyorlar. Bilindik markaların resmi sitelerine girerek, yaptıkları indirim oranını ve zamanını öğrenebilirsiniz. Bu indirimler mobil uygulamalarda ve markaların mağazalarında da geçerli oluyor. Peki tüm dünyada alışveriş çılgınlığına dönüşen Black Friday nedir? Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen isimdir. Black Friday, 1952'den bu yana ABD'de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde ciddi indirimler ve fırsatlar yapar.

BLACK FRİDAY NE ZAMAN?

2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da olacak.

Fakat internet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyor. Bu indirimleri bir haftaya yayan mağazalar oldukça fazla.

BLACK FRİDAY İNDİRİM YAPAN MARKALAR

Black Friday indirimlerinde pek çok marka indirim uyguluyor. Bilindik markaların resmi sitelerine girerek, yaptıkları indirim oranına ulaşabilirsiniz. Bu indirimler mobil uygulamalarda ve markaların mağazalarında da geçerli. 

Bazı markalar şimdiden Kara Cuma indirimlerini yayınladı, bunları sizler için bir araya getirdik:





Black-Firday.Global sitesinden alışverişte geçerli olacak indirim kodlarını bulabilirsiniz.




Hepsiburada indirim sayfası




Morhipo indirim sayfası




Trendyol indirim sayfası




H&M indirim sayfası




Mango indirim sayfası




D&R indirim sayfası




Beymen indirim sayfası




Evidea indirim sayfası




Teknsostore indirim sayfası




Boyner indirim sayfası




Playstation indirim sayfası




Watsons indirim sayfası




Yalıspor indirim sayfası




Pull&Bear indirim sayfası




LG indirim sayfası




Forever New indirim sayfası




Flormar indirim sayfası





Her kategoride oldukça büyük indirim yapılan bu günde, özellikle sonbahar ve kış ürünlerini satın alabilirsiniz. Elektronik eşya, kozmetik, kıyafet gibi ürünlerde yapılan indirimler ile alışveriş avantajlı bir hale geliyor. 

Amazon Türkiye de katılıyor

Dünyanın elektronik ortamdaki en büyük alışveriş sitesi olan Amazon’da Kara Cuma’da indirim yapacak markalardan biri.

Black Friday için 1 hafta kala, Amazon kendi indirimlerini başlattı. Siz de amazon.tr adresinden indirimleri takip edebilirsiniz. Amazon Türkiye sayfasından da indirim fırsatlarını görebilirsiniz.

BLACK FRIDAY NEDİR?

1932‘den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen ‘Black Friday’, önce ABD’de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabiliyor. Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.

Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen addır. Black Friday, 1952'den bu yana ABD'de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde ciddi indirimler ve fırsatlar düzenler. Black Friday resmi bir tatil günü olmasa da Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına 'Şükran Günü'nden sonra' adı altında bir tatil günüdür.  Black Friday, ABD'de 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışveriş yapılan gündür. Black Friday günü birçok marka ciddi oranlarda indirimler yapar ve stoklar neredeyse sıfıra iner.

Black Friday teriminin ilk olarak ABD'nin Philadelphia kentinde ortaya çıkmıştır. Fakat Black Friday terimi ilk zamanlarda Şükran Günü'nden sonraki gün sokaklarda oluşan kalabalığı tanımlamak için kullanılıyordu. 1961 yılında ortaya çıkan Black Friday terimi ve kullanımı 20 yıl aradan sonra başka bir anlam kazandı. Yıllar geçtikçe başka bölgelerde de kullanılmaya başlanan Black Friday terimi bir süre sonra perakendecilerin indirim yaptığı gün anlamı kazandı.

KARA CUMA NEDİR?

Normalde Şükran gününden sonraki Cuma günü, ABD’deki marketler kepenklerini erken saatte açarlar ve geç saatlere kadar da müşterilerine hizmet vermeye devam ederler. Bu hep böyle sürmüş. Fakat sonradan bu yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da eklenmeye başlamış. İndirim kampanyalarının işin içine girmesiyle birlikte, alış verişe olan talep de artmış. Bu talep artışı, Şükran gününden sonraki Cuma günlerinin aşırı yoğun geçmesine neden olmaya başlamış. Öyle ki 1961 yılında Philadelpihia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale gelmişler.

Trafik yüzünden araçların yerlerinden kıpırdayamadığı ve yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

Aslında Black Friday ilk olarak Amerika’da kutlanmaya başlanmış. Fakat sonrasında bu günü İngiltere ve Kanada’da kutlamaya başlamıştır. Fakat İngiltere ve Kanada’nın Black Friday olarak adlandırdıkları tarih, ABD’ninkinden farklıdır.

Dünyada genel olarak talep gören Kara Cuma etkinliği ise ABD’de kutlanan Black Friday günüdür. Bu günde dünyanın önde gelen perakendecileri önemli indirimler yaparlar. Özellikle Amerika’da bazı mağazalar, ürünlerini maliyetine satarak yoğun talep görürler.

Son yıllarda ülkemizde de bazı mağazalar Kara Cuma ismi altında çeşitli etkinlikler yapmakta. Elbette bu etkinliklerin, Amerika’daki gibi büyük oranda olduğunu söyleyemeyiz. Fakat yine de normal zamana göre daha fazla indirimin olduğu söylenebilir.

Özellikle son yıllarda, ülkemizdeki Black Friday etkinliklerinin sayısı da artmış durumda. Black Friday nedir, ne değildir bilen pek fazla yok ama bu günde etiketlerin hayli aşağı düştüğü bir gerçek. Zaten bizi ilgilendiren kısmı da bugünde önemli indirimlerin olması. Yoksa Şükran günüymüş, sonrasıymış, bizleri pek ilgilendirmiyor.

Bu kapsamdaki indirimlerin özellikle oyunculara yaradığını söylemek mümkün. Çünkü Steam, PS Plus ve Xbox Live’daki indirimlere dijital olarak erişmek çok daha kolay. Örneğin şu aralar PS Store’da çok makul indirimler mevcut.

Kara Cuma henüz ülkemizde tam anlamıyla bir etkinliğe dönüşmüş değil. Fakat şehirlerde artan AVM sayısı, bu etkinliğin daha da yaygın hale gelmesini sağlayacak şekilde.


Black Friday Büyük Cuma indirimleri

Yorumlar