Anasayfa /  Ekonomi

İş Bankası 2018 yılındaki net kârını açıkladı

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 2018 yıl sonu itibarıyla, İş Bankası aktif büyüklüğünü 2017 yıl sonuna göre yüzde 15 artırarak, 416,4 milyar TL’ye yükseltti ve özel bankalar arasındaki lider konumunu sürdürdü.

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 00:30

Türkiye İş Bankası, 2018 yılında 6,8 milyar TL net kar elde etti. Kaynaklarının doğru tahsisine azami önem veren ve etkin risk yönetimine odaklanan İş Bankası’nın sorunlu kredilerinin toplam kredilerine oranı 2018 yılının sonunda özel bankaların ortalamasının altında kalarak yüzde 4,1 düzeyinde gerçekleşti.

İş Bankası, sektördeki güçlü konumu, yaygın şube ağı ve dijital kanalları ile mevduat sahiplerinin öncelikli tercihi olmaya devam ederek, 2018 yıl sonu itibarıyla toplam mevduat büyüklüğü açısından özel bankalar arasında ilk sırada yer aldı.

Bankanın mevduat hacmi 2017 yıl sonuna göre yüzde 20,4 artarak 2018 yıl sonunda 245,3 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. İş Bankası, fonlama maliyetini gözeterek, kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla yurt içi ve yurt dışı piyasalarda mevduat dışı fonlama olanaklarından da faydalanmaya devam etti.

Sendikasyon kredilerinde uzun bir geçmişi ve önemli bir deneyimi bulunan bir kurum olan İş Bankası, 2018 yılında söz konusu kredilerini başarılı bir şekilde yenileyerek, bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar ABD doları tutarında finansman sağladı.

2018 yılında İş Bankası, dijital dönüşümü işsüreçlerine dahil ederek verimliliğini artırmaya odaklandı. Diğer taraftan, fiziksel ve dijital kanallarını birbirini tamamlayacak şekilde konumlandırırken, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıran, kişiselleşmiş ürün ve hizmetler sunmaya devam etti. 


Yorumlar