Anasayfa /  Ekonomi

Hepsiburada Black Friday (Kara Cuma) indirimleri neler? Black Friday 2018 indirimleri!

Black Friday ne zaman? (Kara Cuma) Black Friday indirimleri. Hepsiburada Black Friday indirimleri neler? Hangi markalar Black Friday yapacak ! Kara cuma herkes bunu bekliyor. İşte merakla beklenen Hepsiburada Black Friday indirimleri neler? Hangi markalar Black Friday yapacak ! Kara cuma haberleri.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 17:06

 Black Friday yani Kara Cuma ne zaman başlayacak ve Black Friday nedir? İşte Black Friday yani Kara Cuma indirimleri neler? Detaylar bu haberde.

Picodi.com, senenin en büyük indirim döneminin -Black Friday- hemen öncesinde Türkiye’de bir araştırma ve anket çalışması yaptı. Araştırmanın sonucu bize bu sene Black Friday gününden neler bekleyebileceğimizi ortaya koyuyor. Bu raporda, gelecek indirimlere güvenip güvenemeyeceğinizi, tüketicinin Black Friday gününe olan tavrını, Kasım ayının 23’ünde başlayan Black Friday cümbüşünde Türklerin ne kadar harcayacağını ve fazlasını bulabilirsiniz.

HEPSİBURADA İNDİRİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'DE BLACK FRIDAY

Alıcılar tasarruf etme fırsatını kaçırmayacaklar. Ankete katılan Türklerin %65’i yaklaşmakta olan Black Friday indirimlerine katılacaklarını bildirdiler. Bu muhtemelen pazarlama kampanyalarının sonucu – Bundan sadece 5 yıl önce Black Friday, İngiltere ve ABD’de yol açtığı kadar Türkiye’de cümbüşe yol açmıyordu.

Tüketicilerin ciddi niyetlerini doğrulayan başka rakamlar da mevcut. Alıcıların %84’ü alışveriş yapabilmek için para biriktiriyor. Black Friday indirimlerinin genellikle çok satan ürünler olan elektronikler ve ev eşyaları ile ilişkilendirildiğini unutmayalım. %4’lük kesim ise taksit ile alışveriş yapmayı düşünüyor.

ALIŞVERİŞE YÖNELİK CİDDİ TAVIR

Black Friday döneminde Türkler ciddi miktarda alışveriş yapacaklar gibi duruyor. Tüketicilerin çoğu 2 ile 3 (%36), ve 5 ve üzeri (%35) ürün alacaklarını bildiriyor. Dahası tüketicilerin yarısından biraz fazlasının (%56) alışveriş sepetlerine neler atacakları hakkında fikirleri var. Bu neyin almaya değer olduğuna ve en iyi indirimlerin nasıl bulunacağı ile ilgili sınırsız sayıda alışveriş rehberinin sonucu olabilir.

Black Friday, sembolik olarak Noel öncesi alışveriş döneminin de açılışını yapıyor. Bu yüzden de Black Friday, hediye arayışına erken başlayanlar için büyük bir fırsat oluyor. Ancak Türkiye’de Noel kutlanmadığı için Black Friday gününü Noel alışverişi için kullananların oranı sadece %9.

Bu sebeple Black Friday, Türkiye’de kendine bir kıyak yapmanın günü olarak (Katılanların %90’ı bu şekilde görüş bildirdi) ya da eve bir şeyler almanın fırsatı (%6) olarak görülüyor.

GERÇEK KAZANÇLAR

Sahte indirimler hakkında birçok rapor deneyimli alıcıyı etkilememiş görünüyor. Katılımcıların %88’si tüm Black Friday indirimleri arasında gerçek indirimleri bulabileceğini bildiriyor ve sadece %13’i indirimlerin sahte ve dikkate almanın gereksiz olduğunu bildiriyor. Geçen senenin raporlarına göre Türkiye’de Black Friday indirimlerinin ortalamasının %53 olduğunu çabukça hatırlayalım.

MÜŞTERİNİN PORTRESİ

Anketin sonuçları ortalama bir erkeğin ortalama bir kadından daha fazla harcayacağını gösteriyor: Sırası ile 593₺ ve 423₺

Hangi yaş grubu Black Friday indirimlerine en çok ilgi gösteriyor? Bu sorunun cevabını bulmak için geçen yılın istatiklerine baktık ve normal bir günde sitemize olan ziyaretleri ve Black Friday gününde gelen ziyaretleri karşılaştırdık. Bütün yaş gruplarında devasa bir artış gördük ancak en büyük ilgi artışı 55 – 64 yaş aralığı ile 65 yaş ve üzeri arasında gerçekleşmiş. Sırası ile %1394 ve %1382’lik bir trafik artışı söz konusu.

İstatistikler ayrıca mobil cihazların masaüstü cihazları domine ettiğini gösteriyor. Tüketicilerin %63’ü Black Friday alışverişlerini cep telefonundan yapmış. Masaüstü kullanıcılarının oranı %35 olurken tablet kullanıcılarının oranı sadece %2’de kalmış.

Numaralar İle Black Friday

Tüketicilerin %88’si indirimlere güveniyor ve gerçek indirimi bulabilirler

Kullanıcıların yarıdan biraz azı (%44) ne alacaklarını henüz bilmiyorlar ve çekici indirimli ürünleri alacaklar

Katılımcıların %84’ü Black Friday’de yer alabilmek için para biriktirecek

Katılımıların %36’sı 2 ya da 3 ürün alacaklar

Metodoloji

Raporda indirim platformu Picodi.com’un iç verilerinden ve 25 Ekim ile 31 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan anketten gelen verileri kullandık.

Kamu Kullanımı

Okuyucalırınızla Black Friday 2018 ile ilgili araştırmamızı ve infografiklerimizi paylaşmak ister misiniz? Raporun yazarı olan Picodi.com’u bu sayfaya olan bir linkle belirtmeniz şartı ile tüm verilerimizi ve infografiklerimizi ticari ve ticari olmayan maksatlarla kullanmaktan çekinmeyin.

Black Friday Nedir?

Siyah Cuma, dünyanın her yerinden mağazaların % 90’a varan indirimler sağladığı yılın en büyük satış etkinliğidir!

Black Friday 2018’de ne zaman olacak?

Geleneğe göre Black Friday, Amerikan Şükran Günü’nü takip eden Cuma günü olur. 2018’de, tüm dünyada Black Friday, Türkiye dahil olmak üzere 23 Kasım’da gerçekleşecek.

Black Friday günü daha ucuza ne alınabilir?

Black Firday günü en yüksek indirimler; televizyonlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar vb. elektronikler ve ev aletleri ürünlerinde olmaktadır. Bu günde en yeni modeller bile indirime girmektedir. Her yıl Apple, en yeni iPhone modellerinde ve Samsung da Galaxy cihazlarında birçok indirim sağlıyor. Xiaomi and Huawei markaları da kendi ürünlerinde güzel indirimler sağlamaktadır.

Giyim ve ayakkabılar Black Friday’de %80’e kadar indirimli olurlar. Bu satış etkinliğinde çok sayıda marka ve ürün yer almaktadırlar. İndirim kodları sayesinde, her şey için %50’ye varan ekstra indirim kazanabilirsiniz.

Ayrıca Black Friday; ucuz kozmetik, parfüm, kitap, çocuklara ve hatta evcil hayvanlara ürünler almak için iyi bir fırsattır! Bazı ürünler sembolik olarak da 1 dolar ile fiyatlandırılır!

Black Friday gününe nasıl hazırlanılır?

İlk olarak, en büyük sonbahar / kış alışverişlerinizi Kasım ayına erteleyebilirsiniz – bu şekilde yüzlerce TL tasarruf edebilirsiniz;

Etkinlikten önce satın almak istediğiniz ürünlerin fiyatlarını öğrenin;

Black Friday başlamadan birkaç gün önce, Black Friday fırsat duyurularını görmek için Picodi.com’u ziyaret edin;Black Friday satışları başladığında ise hiç zaman kaybetmeyin, en yüksek indirimler ve en iyi fiyatlar (sembolik 1$ gibi) kısa bir süreliğine geçerli olur!

Black Friday 2017

2017 yılında Black Friday, getirdiği sonuçlarla beklentilerin üzerine çıktı. 24 Kasım 2017 tarihinde kürsel olarak tüketicilerin aktivitesi normal bir güne kıyasla ortalama %624 bir artış gösterdi. Geçen sene %619 bir artış gözlemlendi. Pakistan’da işlem sayısının % 11525 artmasıyla en aktif kullanıcılar Pakistanlılar oldu. Macaristan (% 9750), İtalya (% 4516) ve Yunanistan’daki (% 2600’e) tüketicilerden de bahsetmeye değer açıkçası.

Black Friday 2017 Around the World

Şaşırtıcı olmayan şey ise Türkiye’deki tüketicilerin normale göre daha aktif bir şekilde alışveriş yaptıklarıydı. Black Firady günü satışlar %697 oranında artış göstermiştir. Ancak, bu, Black Friday 2016’daki %622 oranına göre daha iyi bir veri olarak karşımıza çıkıyor.

Türk tüketicinin ortalama sepet tutarı 198,61 TL oldu. Geçen seneki ortalama sepet tutarına göre 110,68 TL artış göstermiştir. Black Friday 2017’de Türkiye’de ortalama indirim oranı %56 olarak karşımıza çıkıyor. Bu indirim oranı ile Türk tüketici ortalama 160,16 TL tasarruf etti. Toplam olarak, Türkiye’deki tüketiciler Picodi web sitesi sayesinde 11 912 597 TL tasarruf etmişlerdir.

Bu seneki en popüler kategoriler Moda, Elektronik ve Kozmetik oldu. En popüler mağazalara gelirsek ilk üç sırada Hepsiburada, Trendyol ve Zara yer aldı. Online alışveriş için kullanılan araçlara gelince çoğu Türkün tercihi bilgisayar ve laptopa kıyasla (34,90%) cep telefonu (62,98%) oldu. Tabletlerin oranı ise 2,12% kaldı. Bazı mağazalarda Black Friday olarak bilinen alışveriş festivali Pink Friday, Muhteşem Cuma, Şanslı Cuma ya da Efsane Cuma isimleri altında kutlandı.

Metodoloji

Kasım ayı ve Black Friday için özel olarak iç trafik ve işlem verilerimizi analiz ettik. Metriklerimiz Picodi’nin kullanımda olduğu tüm ülkelerin verilerinden derlendi.

Adil Kullanım Bildirimi

Black Friday büyüsünü kendi kitlenize mi duyurmak istiyorsunuz? Yukarıda sunduğumuz verileri ve görselleri ticari olmamak kaydı ile kullanabilirsiniz, yani bu sayfaya bir link ile Picodi’ye yer verdiğiniz sürece. İşte bu güzel bir anlaşma!

Dünyada Black Friday

Şükran günü bir Amerikan Bayramı olabilir ancak takip eden gün, şimdilerde dünya genelinde büyük bir olay olma niteliğine sahip. Bir zamanlar Amerikan işçileri için işten kaytarmak ve bayram alışverişine erkenden başlamak için resmi olmayan bir fırsatken, Black Friday (Kara Cuma) dünyanın her tarafında en aktif alışveriş günlerinden biri haline geldi.

Elbette bu alışveriş karnavalı bu denli küreselleşmesini çoğunlukla e-ticarete borçlu. Peru’dan Pakistan’a insanlar, Amerikanlar gibi mağaza mağaza indirim avcılığı için boş bir gün fırsatına sahip olmasalar da, internet denen tanrı lütfu, indirimlerin peşinden koşmayı her yer için mümkün hale getiriyor. Picodi’de, dijital indirimlerin dünyası bizim işimiz, haliyle Black Friday’ın devasa ölçüsünden haberdarız. Şimdi edindiğimiz verileri toplum ile paylaşıyoruz ki dünya nasıl alışverişe dalıyor görebileseniz.

Trafik ve satışlar için edindiğimiz rakamları kullanarak sizin için dünya genelindeki alışverişçilerin Black Friday geldiğinde nasıl indirimleri takip ettiklerinin derin bir analizini derledik. Bulgularımız alışverişteki sıçramaları, hangi ülkeler keselerin ağızlarını açıyor, ve en çok ne alıyorlar gözler önüne seriyor. Black Friday gününde dünya genelindeki güzide alışverişçilerin nasıl büyük tasarruflarda bulunduklarını görmek için okumaya devam edin.

WEB SİTE ZİYARET ARTIŞI: EKİM - KASIM

Black Friday coşkusu dünya genelinde o kadar yoğun ki, sadece bir gün yeterli olmuyor – Cyber Monday şimdi indirimleri elektronik ticaret fanatikleri için bir gün daha uzatıyor. Bu iki günde alışverişin nasıl tavan yaptığını görmek için, 2016 satış verilerine bir önceki ay ile karşılaştırarak ışık tuttuk. Genel olarak, Kasım ayında dünya genelinde 19.3 milyon ziyaretçiye ulaşarak, sitemizdeki trafiğin 3’e katlandığını gördük. Ancak tüm ülkelerde Black Friday kaynaklı aktivite artışını gözlemlenebilirken, bazı ülkelerde Kasım ayında alış verişe sıra dışı bir ilgi gözlemlendi. Finlandiya’daki web oturumları Ekim verilerine kıyasla %500’ün üzerinde artış gösterirken, Yunanistan ve Portekiz web oturumlarında %450’nin üzerinde bir artış gösterdi.

Kasım’da, Ekim oturumlarına kıyasla %936’lık bir sıçrama ile bu dönemin tadını Güney Afrika kadar hiçbir ülke çıkartmamış gibi görünüyor. Bu aktivite, yetişkin nüfuzun %43’ünün internet üzerinden, yurt dışından ürünler satın alması kapsamında ülkenin uluslararası e-ticaret alanında filizlenmekte olan ilgisini yansıtıyor olabilir. Bazı ülkelerde de, internet kullanımının nüfuslarına düşük oranına rağmen, şaşırtıcı bir ilgi görüyoruz. Pakistan nüfusunun sadece %15’inin internete düzenli erişiminin olmasına rağmen, internet oturumları Kasım ayında yaklaşık %338 artış gösterdi. Bu da nüfüzun e-ticarete olan ilgisini gösteriyor.

BLACK FRİDAY'DE GÜNLÜK İŞLEMLERDEKİ ARTIŞ YÜZDESİ

Kasım ayındaki genel trafik sıçramasına bakarak, Black Friday’ın muazzam bir miktarda alış-veriş görmesinin bizi şaşırtmaması gerek. Ancak bizim rakamlarımız dünya genelinde yaşanan hareketlenmeye sıra dışı bir bakış açısı sağlıyor. Yılın diğer günlerinde gerçekleşen işlem oranlarına kıyasla, başka ülkelerdeki işlem artışlarından 2 kattan fazla değişimle Güney Afrikalılar sitemizde %16225 daha çok alım yaptılar. Pakistan, Meksika ve Nijerya’daki alımlarda da %3000 ile %4000 arasında artışlar gözlenirken, Yunanistan’daki alımlarda yaklaşık %7923’lük bir artış gözlemlendi.

İlginçtir ki, Birleşik Krallık ve Almanya gibi, dünyanın zengin bazı ülkelerinde Black Friday etkisi sınırlı görünüyor. Sözü geçen ülkelerdeki Black Friday etkisi hala önemliyken, bazı raporlar Batı Avrupa’daki Black Friday coşkusnun yavaş yavaş sönmekte olabileceğini belirtiyor. Durum gerçekten böyledir ya da değildir, Finlandiya’nın %700’lük sıçraması ile kıtanın başka yerinde hala bol miktarda indirim avcılığı devam ediyormuş gibi görünüyor.

BLACK FRİDAY TASARRUFU

Kullanıcılarımız yılın her günü önemli indirimler bulabilirken Black Friday ziyaretleri özellikle harcanan zamana değiyor gibi görünüyor. Aslında ortalama bir kullanıcı Black Friday’de €62,41 tasarruf sağlarken, tasarruf toplamının €29 937 402 olduğunu görüyoruz. Bu tasarruflar, o gün kişi başı harcanan paranın sadece €80,79 olduğu göze alındığı vakit, gerçekten çekici gözüküyor. Bu rakam, normal olarak kullanıcıların herhangi bir gün harcadığı rakamdan (€62,72) fazla olmasına rağmen, bu aynı zamanda yapılan tasarrufların Black Friday gününde yapılan harcamaların %77’sini teşkil ettiği anlamına geliyor. Ek olarak, Black Friday trafiğinde yoğun artışlar gözlemlendiği birçok ülkede, €62,41’luk tasarrufun çok daha ileri gittiğini görüyoruz.

Bu fırsatlar, Black Friday 2016’da sitemizde mevcut olan yaklaşık 3200 özel teklifi yansıtıyor, bu rakamlar 2017’de gelişmesini bekliyoruz. Bu yıl, yaklaşık 5000 özel kampanyanın olmasını bekliyoruz, bu da toplam ve ortalama tasarrufları daha da yukarı taşıyabilir.

BLACK FRİDAY'DE İNSANLAR NE ALIYORLAR?

Verilerimize baktığımızda, uluslararası toplumun büyük bir çoğunluğunu moda alanında indirimlerden faydalanmayı tercih ettiğini görüyoruz. Bir çok süpermarket zincirinin Black Friday kampanyalarında elektronikleri öne çıkardığı görülürken, aslında bu kategorinin kullanıcılarımız için modanın gerisinde kaldığını görüyoruz. Belki bu durum, bazı ülkelerde brick-and-mortar( Fiziksel alışveriş merkezi) giyim marketlerinin sınırlı dağılımı ile açıklanabilir. Örneğin, Gap’ın Afrika Kıtası’nın tamamında sadece 12 mağazası var.

Okuduğumuz metinlerin çoğunu internet üzerinden okuduğumuz bir dünyada, şaşırtıcı olarak üçüncü sırayı kitaplar alıyor. Black Friday için beklenmedik kategorilerde bir başka kategori ise yemek dağıtım mağazaları.

BLACK FRİDAY'DE İNSANLAR DÜNYANIN NERESİNDE ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR?

Uluslararası yatırımlara önem veren bir marka için güzel bir haber olarak Amazon hem İspanya hem de Meksika’da hit oldu. Nike da Almanya ve Portekiz’de öne çıkan Black Friday markası oldu. Bu atletik giyim markası son zamanlarda memleketteki solgun rakamlara telafi olarak küresel pazara yönelmiş görünüyor.

Diğer yerlerde, güçlü yöresel markalar Black Friday’ı domine etmiş gibi görünüyor. Asya’lı e-ticaret devi Lazada, Vietnam, Tayland, Filipinler, Malezya ve Endonezya’da tepeye oturarak, en popüler marka olarak öne çıkıyor. Peru ve Şili’de Parabella, Rusya ve komşusu Belarus’da Lamoda diğer yöresel favoriler olarak öne çıkıyor. Görünüşe göre Black Friday fırsatları, dünyanın dört bir yanındaki mağazaların boşlayamayacağı kadar büyük.

BLACK FRİDAY 2017 TÜRKİYE

Türkiye, web sitesi oturumlarında %50’lik bir sıçrama ile heveslendirici bir Black Friday tablosu çizmeyi başardı. Türk kullanıcılar alışverişlerde normal bir güne oranla %621’lik bir sıçramanın kaynağı oldular. Ve tasarrufları göz önünde bulundurarak, sebebini görmek pek de zor değil. Ortalama olarak Türkler Black Friday’de, normal bir gündeki 34,25 TL / €9,65 €’luk indirimlerine kıyasla 63,15 TL / €17,79 € tasarruf sağladılar. Ayrıca tasarrufları, tipik %40’a oranla %47’leri buldu. Bu rakamlar ülke genelinde 3 364 480 TL / 947 741 €’luk devasa bir tasarruf olarak karşımıza çıkarken, Türkiye’nin bir ülke olarak Black Friday işini çözdüğünü bize göstermiş oldu.

Rakamlarla Black Friday

Black Friday 2016’da sitemiz 3 656 805 ziyaret aldı. 2017’de bu rakamın 4 708 276’ya çıkacağını öngörüyoruz.

Ekim 2016’ya kıyasla Kasım sayfa görünümleri %57,51 artarken oturumlarda da %53,35’lik bir sıçrama gözlendi.

Bu sene Black Friday’de sitemizi ziyaret edecek ziyaretçi sayısını 1,2 milyon olarak ön görüyoruz.

Black Friday 2016’da ortalama sipariş tutarı €80,79 olarak gözlendi. Bu diğer günlerdeki ortalama €62,72’luk değere göre ciddi bir artış anlamına geliyor.

€40.95’luk yıl ortalamasına kıyasla ortalama €62,41’luk tasarrufla kullanıcılar Black Friday 2016’da ciddi tasarruflarda bulundular.

%43’lük yıl ortalamasına kıyasla Black Friday 2016’da ortalama indirim oranı %53 idi.

Kullanıcılar toplamda €29 937 402 tasarrufta bulundular.

Senin Kara Cuman

Yukarıda paylaştığımız bulgular Black Friday’ın uluslararası ölçeğine ışık tutsa da aslında bu alış veriş bayramının kuvveti çok daha kişisel. Nerede yaşarsanız yaşayın bu gün size, yıl boyunca aradığınız indirimlerle, akıllı alışveriş konusunda turnayı gözünden vurma şansı veriyor. Diğer farklarımızdan ayrı olarak, sanırız ki iyi bir indirimi tüm milletlerden insanlar takdir edeceklerdir. Yani Black Friday 2017 yaklaştığında tıklamaya hazırlanın ve dünyanın dört bir tarafındaki indirim severlerle özel bir bağ kuracağınızı bilin.

Sevdiğiniz markalardaki mükemmel ve özel indirimlerle Picodi’nin tasarruf karnavalınızın bir parçası olmasına izin verin. Black Friday herkes için iyi indirimler anlamına gelebilir ancak bizim kuponlarımız ve indirimlerimiz sayesinde mümkün olan en güzel indirimi kaptığınızı hissedeceksiniz.

Metodoloji

Kasım ayı ve Black Friday için özel olarak iç trafik ve işlem verilerimizi analiz ettik. Metriklerimiz Picodi’nin kullanımda olduğu tüm ülkelerin verilerinden derlendi.

Adil Kullanım Bildirimi

Black Friday büyüsünü kendi kitlenize mi duyurmak istiyorsunuz? Yukarıda sunduğumuz verileri ve görselleri ticari olmamak kaydı ile kullanabilirsiniz, yani bu sayfaya bir link ile Picodi’ye yer verdiğiniz sürece. İşte bu güzel bir anlaşma!


Yorumlar