Anasayfa /  Ekonomi

Hem Aylık Hem Emeklilik Maaşı Daha Yüksek Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenlemeyle okul müdürlerine statü üstünlüğü getirecek. 

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 20:07

Şu anki sistemle öğretmenlerle aynı statüde yer alan okul müdürleri, artık hem aylık hem emeklilik maaşı bakımından üstün olacak. İdareci olma şartları da zorlaştırılacak.

Başkan Erdoğan’ın müjdesini verdiği “Öğretmenlik Meslek Kanunu” çalışmasının detayları belli olmaya başladı. 

Önümüzdeki günlerde Meclis’e getirilmesi beklenen kanunda, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin mesleki gelişmeleri tekrardan yapılandırılacak.

YÜKSEK LİSANS ŞARTI

Öğretmen alımlarında büyük bir değişiklik yapılacak. Buna göre Bakanlık, pedagojik formasyonu kaldıracak. Bunun yerine eğitim fakültesini bitiren öğretmen adayı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile yapılan işbirliği çerçevesinde bir sene pedagojik yüksek lisans eğitimi alacak. Öğretmen adayı bir taraftan yüksek lisans eğitimine devam ederken diğer taraftan mesleğini yapacak.

YETERLİLİK ÖLÇÜLECEK

Bir önemli değişiklik de okul idarecilerine geliyor. Şu anki sistemle okul müdürleri öğretmenlerle aynı statüde yer alırken hayata geçirilecek düzenleme ile hem maaş hem emeklilik maaşı bakımından öğretmenlerin statüsünden üstün olacaklar.

Okul idarecisi olma şartları zorlaştırılacak. Yeni modelde okul idareciliğine atamada yeterliliklere dayalı yazılı sınav uygulaması ve lisansüstü düzeyde diplomaya dayalı olarak yeniden yapılandırılacak.


Yorumlar