Anasayfa /  Ekonomi

Giresunlu fındık üreticisine bir milyon lira destek

Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Angın, Giresun'da 2017 yılı içerisinde 521 üreticiye 20 bin 21 dekar fındık alanı için 1 milyon lira destekleme ödemesi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2017 11:47

Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finansmanı sağlanan "İyi Tarım Uygulamaları Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" uygulandığını belirtti.

Bu proje ile hem iyi tarım prensiplerinin yerine getirilmesi hem de tüketici bilincinin oluşmasının amaçlandığına dikkati çeken Angın, iyi tarım uygulamalarının, tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler olduğunu ifade etti.

Türkiye'de sebzeden meyveye, tahıldan, yem bitkilerinden hayvancılık sektörüne kadar birçok alanda iyi tarım uygulaması gerçekleştirildiğine işaret eden Angın, uygulamanın, Giresun'da ana ürün olan fındıkta gerçekleştirildiğini belirtti.

Angın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bütün destekleme ödemelerine ilaveten fındık için iyi tarım uygulamalarına dahil üreticilere dekara 50 lira destekleme yapıldığını ifade ederek, Giresun'da 2017 yılı içerisinde 9 ilçede yürütülen uygulama kapsamında 521 üreticiye 20 bin 21 dekar fındık alanı için 1 milyon lira destekleme ödemesi gerçekleştirileceğini kaydetti.


Yorumlar