Anasayfa /  Ekonomi

Ev alana devlet ne kadar katkı verecek?

İlk kez konut alacakları sevindiren haber geldi. İlk kez konut alacaklar konut hesabı açtırarak 15 bin liraya kadar devlet desteğinden yararlanabilir.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2017 16:25

lk kez ev alacaklar bu haberimiz sizi yakından ilgilendiriyor. İlk kez konut alacaklar konut hesabı açtırarak 15 bin liraya kadar devlet desteğinden yararlanabilir. Peki kimler konut hesabı açtırabilir? Devlet desteği tutarı nasıl belirleniyor?

Konut hesabında devlet desteğinden faydalanabilmek için en az kaç yıl konut hesabına para yatırmak gerekiyor?İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara konut hesabı açtırmaları halinde devlet tarafından 15 bin liraya kadar devlet desteği veriliyor. Konut hesabı açtırabilmek için bazı şartlar gerekiyor. Haziran 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan vatandaşlar konut hesabı açabiliyor.Konut hesabına başvuranların hesabı açtırdıktan sonra düzenli olarak her ay ya da 3 ayda bir ödeme yapması gerekiyor. Konut hesabında devlet katkısından faydalanabilmek için en az 3 yıl sistemde kalınması zorunluluğu var.

Konut edinim hesabına her ay en az 250 en fazla 2 bin 500 lira lira yatırılabiliyor. Hesabının ilk açılış tarihinde ise 30 bin liraya kadar para yatırılabiliyor. 3 ay üst üste konut hesabına para yatırmayanlar ise devlet katkısından faydalamıyor. Devlet katkısı nasıl hesaplanıyor?Konut hesabına 3 ile 4 yıl arasında düzenli ödeme yapanlara hesapta biriken paralarının yüzde 15'i kadar devlet katkısı veriliyor. Hesaplarına 4 ile 5 yıl arasında düzenli ödeme yapanlara hesapta biriken paralarının yüzde 18'i kadar devlet katkısı verilirken 5 yıl ve üstü sistemde kalanlara hesapta biriken paralarının yüzde 20'si kadar devlet katkısı veriliyor.

Devlet katkısı tutarı 15 bin lirayı geçemiyor. Sonuç olarak özetlemek gerekirse üzerinde herhangi bir tapulu konutu bulunamayanlar konut hesabı açtırarak en az 3 yıl bu hesaba düzenli ödeme yapması koşuluyla 15 bin liraya kadar devlet katkısı alabiliyor. Kaynak: Devletten İlk Evini Alana 15 Bin Lira Katkı 


Yorumlar