Anasayfa /  Ekonomi

Emlak Vergisi’nin ilk taksidi son gün ne zaman? Kimler ödemese olur?

Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart’ta başlamıştı, bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri muaf. Ödeyen geri alıyor...25 milyon ev sahibi, 31 Mayıs’a kadar Emlak Vergisi ödemelerini yapmak zorunda.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 10:42

Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart’ta başlamıştı, bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri muaf. Ödeyen geri alıyor...25 milyon ev sahibi, 31 Mayıs’a kadar Emlak Vergisi ödemelerini yapmak zorunda.Türkiye'de milyonlarca insanı ilgilendiren Emlak Vergisi ödemeleri için son aya girildi.Emlak Vergisi ödemelerinin birinci taksidinin Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor.



Emlak Vergisi Kanunu'na göre arsa, arazi, dükkan, konut, bağ bahçe gibi taşınmazların emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Milyonlarca insanı ilgilendiren Emlak Vergisi ödemeleri her yıl iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak Vergisi'nin birinci taksidi Mayıs ayı sonuna kadar ikinci taksidinin ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.



2019 yılı Emlak Vergisi birinci taksit ödemeleri Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor. Süresi içinde ödeme yapmayanlar cezalı bir şekilde ödeme yapacaklar. Ödenmeyen emlak vergilerinden dolayı ilgili kurumlar icra takibi de yapabilmektedirler.



2019 yılında ilk defa gayrimenkul alanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Satın alınmanın yapıldığı yıl için emlak vergisi satıcı tarafından ilgili belediye ödenmek zorunda. Sorumluluk bu aşamada satıcıda olduğundan alan taraf bir sonra ki yıl emlak vergisi ödemeye başlıyor.Dolayısıyla bu yıl gayrimenkul satın alanlar önümüzde ki yıl emlak vergisi ödemeye başlayacaklar.



Kanunlarımız bazı durumlarda sıfır oranlı emlak vergisi yani emlak vergisi muafiyeti uyguluyor.Emlak Vergisi muafiyeti olanların ilgili belediyeye dilekçe vermeleri gerekiyor. Bir çok kişi bu durumdan habersiz olduğundan emlak vergisi ödemektedir.



Genel olarak Türkiye'de brüt 200 metrekarenin altında tek evi olan emekli, işsiz, ev hanımı, engelliler, şehit gazilerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyor. Yazlık evler kapsam dışı tutuluyor.



Emlak Vergisi ödemeleri ilgili belediyenin veznelerine ödenebildiği gibi banka şubelerine veya PTT merkezlerine de ödeme yapılabiliyor.



 


Yorumlar