Anasayfa /  Ekonomi

Elektrik kullanımında yeni döneme geçiliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından aboneleri isteği dışında serbest tüketici portföyüne almaya çalışan 93 elektrik şirketinin yeni tüketici kaydetmesi 3 ay boyunca engellenecek.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2017 13:44

EPDK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, aboneleri isteği dışında serbest tüketici portföyüne almaya çalışan 93 elektrik şirketinin, ikili sözleşmeler kapsamında yeni tüketici kaydetmesi,1 Mart'tan itibaren 3 ay süreyle engellenecek.EPDK yetkililerinden alınan bilgiye göre, bazı tüketicileri sözleşme imzalamadan serbest tüketici portföyüne almayı talep eden elektrik tedarik şirketlerinin 3 ay boyunca yeni tüketici kaydetmesine izin verilmeyecek.

İkili anlaşmalar kapsamında, usulsüz işlem yaptığı kaydedilen 93 tedarik şirketinin yeni tedarikçi kaydetme yasağı 1 Mart'tan itibaren başlayacak.

EPDK yetkilileri, uygulanmasına karar verilen söz konusu önlemle tüm piyasa katılımcılarının tüketicilere yönelik tedarikçi değişim süreçlerinde daha dikkatli ve hassas davranmaya teşvik edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yetkililer, serbest tüketicilerle ilgili işlemlerin çok büyük bir çoğunluğunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamakla birlikte, nadiren de olsa, tedarikçilerin sözleşme imzalamadıkları bir tüketiciyi kendi portföylerine ekleme talebinde bulunmaları gibi aykırı işlemlerle karşılaşılabildiğine dikkati çekiyor.

Bu kapsamda serbest tüketici olan vatandaşların korunması ve piyasanın güvenilir olmasının sağlanması hedefleniyor.

EPDK'nın bu yıl için serbest tüketici limitini 2 bin 400 kilovatsaat olarak belirlemesiyle aylık ortalama 82 lira ve üzeri fatura ödeyen aboneler serbest tüketici olma hakkından yararlanabiliyor.

Yeni limitle 8,4 milyon abone serbest tüketici olma ve elektrik tedarikçisini seçme hakkına sahip olurken, EPDK tarafından serbest tüketici olmak isteyen abonelerin tedarik şirketleri ile imzalayacakları anlaşmalarda çok dikkatli olmaları gerektiğine her fırsatta işaret ediliyor.


Etiketler yeni dönem
Yorumlar