Anasayfa /  Ekonomi

Dolar/TL ne kadar oldu? (18.06.2019)

Türkiye'nin kredi notunun Moody's tarafından bir kademe indirilmesine belirgin tepki vermeyerek haftaya 5.90'lı seviyelerin üzerinde başlayan dolar/TL gün içinde yerli yatırımcılardan gelen kar satışlarıyla bir miktar gerilemişti.

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2019 17:08

Piyasada İstanbul seçimleri beklenirken ABD ile ilişkiler ana yön belirleyici konumunu sürdürüyor. Bugün iç piyasada ise Nisan ayına ilişkin sanayi üretimi verileri ve Hazine’nin sukuk ihracı izlenecek.

Dolar/TL saat 15.20'de 5.8350/5.8377 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.





Sanayi üretimi verileri büyüme öncü göstergesi olarak yakından takip edilirken piyasaya büyük bir etkisi ise öngörülmüyor.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemini alma kararlılığının ABD ile ilişkilere etkisi piyasalardaki ana belirleyici olma konumunu sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) satın almadan sorumlu yetkilisi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alma planları nedeniyle Washington’un Locheed Martin LMT.N yapımı F-35 parçaları üreten Türk şirketlere ek olarak, diğer Türk savunma şirketlerine finansal yaptırımlar getirme seçeneğini değerlendirdiğini belirtti.


Yorumlar