Anasayfa /  Ekonomi

Dolar rekor tazeledi! Dolar ne kadar oldu? (2 Ağustos döviz fiyatları)

Dolar bugün Türk lirası karşısında rekor tazeleyerek 5,0550 seviyesine ulaştı. ABD'nin Türkiye'ye ve iki bakana yaptırım uygulama kararı sonrasında dolar ilk kez 5 TL'yi aşmıştı. ABD ile Türkiye arasındaki görüşmeler devam ediyor. Yılın başından beri Türk lirasının dolar karşısında yüzde 33'e yakın değer kaybettiği belirtiliyor. İşte dolar fiyatlarında son durum...

Abone ol
Abone ol 02 Ağustos 2018 22:56

Dolar fiyatlarında hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar dolar kaç TL oldu sorusunun cevabını araştırıyor. Türkiye-ABD arasında uzun zamandır devam eden görüş ayrılığı ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Son olarak Türkiye’de ev hapsinde tutulan Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması talebinin kabul edilmemesi sonucu ABD, Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulama kararı verdi. Uzun zamandır İzmir’de yaşayan Rahip Brunson FETÖ ve PKK’ya yardım etmekle suçlanıyor, ABD ise bu konuda kanıtların olmadığını insan haklarının ihlal edildiğini belirtiyor. İki ülkenin arasındaki görüşmeler devam ederken doların 5 TL’yi aşması vatandaşları ve uzmanları kaygılandırıyor.

2 AĞUSTOS PERŞEMBE DOLAR NE KADAR OLDU?

İstanbul ve Ankara serbest piyasalarında alınıp satılan döviz türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla alış, satış fiyatları şöyle:

dolar


Yorumlar