Anasayfa /  Ekonomi

Dolar düşüş trendine mi girecek?

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından UBS'nin Küresel Baş Ekonomisti Paul Donovan, doların olması gerektiği seviyenin yüzde 10 üzerinde olduğunu belirterek, kısa vadede değer kaybedeceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 22 Aralık 2018 00:14

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden olan İsviçre merkezli UBS'nin Küresel Baş Ekonomisti Paul Donovan, doların seyrine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Donovan, dolardaki zayıf seyrin FED ile ilgili olarak hisse piyasalarının söylediğinden başka bir şey anlatıp anlatmadığı yönündeki soruya, "Dolar zayıf değil güçlü, makul değerinin üzerinde güçlü." dedi. Donovan, sözlerini, "Dolar, şu anda olması gerekenden yüzde 10 daha güçlü." sürdürdü.

"DOLAR KISA VADEDE DEĞER KAYBEDECEK"

UBS baş ekonomisti, "Bence dolar, FED ile ilgili bir sorunun sinyalini vermiyor. Dolar, cari işlemler açığı, bütçe açığıyla ilgili bir sorunun ve bir miktar fazla değerli bir para birimi olması sorununun sinyalini veriyor." şeklinde değerlendirmede bulundu. Donovan, doların kısa vadede diğer önemli piyasa paraları karşısında değer kaybedeceğinin altını çizdi.


Etiketler Paul Donovan
Yorumlar