Anasayfa /  Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? Dolar Kaç TL?

Dolar kuru bu hafta oldukça dalgalı bir seyrin ardından genel olarak iyimser bir seyir izliyor. İstanbul'da tekrarlanacak seçimler öncesi son işlem gününde küresel piyasalar, ABD ile ilişkiler ve siyaset gündemi izlenirken dolar/TL 5.80'in üzerine çıktı.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2019 13:15

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine gelecek ay içinde bile hazır olduğu sinyali ile 6 Haziran’dan beri dün ilk kez 5.7375’e kadar geriledi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) başta olmak üzere küresel merkez bankaları bu hafta ard arda faiz indirimi/gevşeme sinyalleri verdi.

Dolar/TL saat 10.39 itibarıyla 5.8145/5.8175’ten işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Hafta boyunca küresel risk iştahı da canlı kaldı. Fed’in bu haftaki toplantısının ABD-Çin ticaret savaşının ekonomik büyümeyi yavaşlatmasını engellemek için gelecek ay içinde bile faiz indirimine gideceği beklentilerini kuvvetlendirmesiyle S&P 500 endeksi rekor seviyeyi gördü.

Avrupa’da zaten bir çok ülkede eksi olan tahvil getirileri daha da düşüş gösterirken İran’ın dün ABD insansız hava aracını düşürmesi ise endişeleri artıran nadir nedenlerden biri oldu. Bu gelişme ham petrol fiyatlarını da yukarı çekti.

Dolar/TL bu hafta oldukça dalgalı bir seyrin ardından genel olarak iyimser bir seyir izliyor. Çarşamba günü 5.9250’yi test eden kur Fed sonrası düşüşünü kuvvetlendirerek 6 Haziran’dan beri ilk kez 5.7375’e kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün düşük faiz çağrısı içeren açıklamaları sonrası kur önce sert yükselse de bu hareket de sınırlı kaldı. Dolar/TL günü 5.75 civarında tamamladı.


Yorumlar