Anasayfa /  Ekonomi

Bugün çeyrek altın ne kadar? (19 Ağustos 2018 altın fiyatları)

Doların inişli çıkışlı bir grafik ile ilerlemesi de gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve cumhuriyet altını fiyatlarının da aynı doğrultuda dalgalı bir seyir izlemesine yol açıyor.

Abone ol
Abone ol 19 Ağustos 2018 11:12

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz! Ülke genelinde Kurban Bayramı tatili başladı.



Bireyler gerek tatil gerekse akraba ziyaretleri için memleketlerine gitmeye başladılar. Gerek memleketlerinde gerekse bulundukları tatil bölgelerinde bile altın fiyatları konusu en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesi. Düğün mevsiminin de yaşandığı şu aylarda, altın fiyatları her gün en çok araştırılan konu olarak zirvede yer alıyor. Piyasalarda döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma, altın fiyatlarını da etkiliyor; ve fiyatlar bir inişli bir çıkışlı seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde büyük bir yükseliş gösteren altın fiyatları bu hafta düşüş içerisinde. Türk ekonomisine yapılan manipülatif saldırıların bertaraf edilmesi için alınan önlemler, gerek altın fiyatlarında gerekse döviz fiyatlarında olumlu sonuç veriyor.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Altın fiyatları bugün küçük bir yükseliş içerisinde. Altın fiyatlarında son dakika detaylı bilgilerine ilerleyen sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, çeyrek altından sonra en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında ilk sırada yer alır. Nedeni ise artan altın fiyatlarından sonra çeyrek altına alternatif olarak düğünlerde gram altın tercih edilmesidir. Gram altın fiyatları 19 Ağustos şu şekilde; 229,26 TL'den alınan gram altın 229,26 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ülkemizde en çok tercih edilen altın türüdür. Yastık altı altını denilen birikim altınlarının çoğu çeyrek altındır. Euro ve Dolardan farklı olarak en çok çeyrek altına yatırım yapılmaktadır. 19 Ağustos 2018 Pazar günü çeyrek altın 364,35 TL'den alınırken 373,43 TL'den satılmaktadır.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatlarını da araştıran vatandaşların 19 Ağustos Pazar sabahı karşılaştıkları manzara şu şekilde; bu sabah yarım altın 726,41 TL'den alınırken 746,86 TL'den satılmaktadır.

Yarım altın genellikle yeni evlenen çiftlerin arkadaşları tarafından tercih edilir.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın fiyatları konusunda vatandaşların ilgili araştırmaları sürüyor. Tam altın genellikle düğünlerde çiftlerin aileleri tarafından tercih edilir. Tam altın bu sabah saatlerinde 1.457,3800 TL'den alınırken 1.489,1500 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında bir takım benzerlikler bulunmaktadır. Cumhuriyet altını da çeyrek altın da birikim ve yatırım aracıdır fakat Cumhuriyet altını gram ve fiyat olarak daha pahalı olduğu için uzun vadeli olarak tercih edilir. Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.500,00 TL'den alınırken 1.520,00 TL'den satılmaktadır.

Kaynak: Sabah


Yorumlar