Anasayfa /  Ekonomi

Beklenen projede ihale yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa’ya değer katacak prestij projesi ‘Manisa Prime’, “Büyükşehir Belediyesi AVM, Otel, İş Merkezi ve Çevre Düzenlemesi” projesinin ihalesi, 17 firmanın katılımıyla gerçekleşti.Manisa Büyükşehir...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 13:06

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa’ya değer katacak prestij projesi ‘Manisa Prime’, “Büyükşehir Belediyesi AVM, Otel, İş Merkezi ve Çevre Düzenlemesi” projesinin ihalesi, 17 firmanın katılımıyla gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Saruhan Otel önünde bulunan atıl durumdaki arsaya yapılacak olan ‘Manisa Prime’ Büyükşehir Belediyesi AVM, Otel, İş Merkezi ve Çevre Düzenlemesi” projesinin ihalesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım’ın başkanlık ettiği ihaleye, 4 firma ve 13 ortak girişim olmak üzere 17 firma teklif verdi. Tekliflerin alınmasının ardından ihale birimi tarafından teklif dosyalarının incelenmesi başladı. İhale, şeffaf belediyecilik anlayışıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV’den canlı yayınlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Saruhan Otel önünde yapılacak olan ‘Manisa Prime’ projesinde ihale prosedürlerinin tamamlanmasının ardından çalışmanın başlayacağını söyledi.

Merkezin Saruhan Otel önü, Magnesia AVM yanındaki bölgede yapılacağını belirten Başkan Ergün, “Manisa Prime, 5 yıldızlı ve 210 odalı otel, 19 kat üzerinden planlandı. İçerisinde 550 kişilik restoran, 450 kişilik balo salonu, 500 kişilik toplantı salonu, bin 500 metrekare üzerine kurulu SPA, güzellik merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Proje içerisinde ofis kısmı 13 katlı olarak planlandı. A Plus açık ofis 10 kat olacak ve içerisinde 600 metrekarelik bürolar tasarlandı. AVM noktasında ise 14 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Bunun 8 bin 830 metrekaresi bodrum kat, 4 bin 125 metrekaresi zemin katta bulunuyor. Projenin orta kısmı tamamen açık olacak şekilde tasarlandı. Bu proje Manisa’ya büyük değer katacak. Şehrimiz için muazzam bir proje. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar