Anasayfa /  Ekonomi

Bedelli askerlik ne kadar? Bedelli askerlik ücreti kaç tl?

Bedelli askerlik başvuru tarihi ve 2019 bedelli askerlik ücreti henüz askerlik görevini yerine getirmemiş gençler tarafından merakla araştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte tüm soru işaretleri cevabını bulmuş oldu.

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2019 15:32

Yeni askerlik isteminin kabul edilmesiyle birlikte bedelli askerlik kalıcı hale gelmiş oldu. Düzenlemeden yararlanmak isteyenler başvuruların ne zaman başlayacağını ve ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte ücret ve başvuru tarihle ilgili merak edilen sorular cevabını bulmuş oldu. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler…

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 yılında bedelli askerlik başvuruların ne zaman yapılacağı belli oldu. Bakaya ve asker kaçakları (yasadan önce asker kaçağı ve bakaya durumuna düşenler) bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerlik düzenlemesine başvuru yapabilecekler. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bedelli askerlik başvuruları 16 Temmuz Salı günü başlayacak.

BEDELLİ ÜCRETİ NE KADAR?

2019 yılında başvuru yapmak isteyen adaylar için başvuru ücreti olarak 33 bin 230 lira açıklandı. Öte yandan dövizle askerlik yapacak olan kişilerdense 5 bin 442 avro ücret talep edilecek. 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak. Yani bedelli askerlikten yararlanmak isteyen bakaya ve asker kaçakları 1 Kasım diğer yükümlüler ise 31 Aralık tarihine kadar ödemelerini yapabilecekler.

KURALAR HANGİ TARİHTE ÇEKİLECEK?

2019 bedelli askerlik başvuruları sonucunda belirlenen 145 sayısının aşılması halinde asker adayları kura usulü belirlenecek. Kura çekme işlemi ise 2020 Ocak ayında yapılacak.


Yorumlar