Anasayfa /  Ekonomi

Başbakan Yıldırım ekonomik tedbirleri açıkladı!

Başbakan Yıldırım ekonomik tedbirleri açıkladı!

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2016 17:06

Başbakan Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan önlem paketini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaştı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var, nakit sıkıntısı var. Bu nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle, Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım,"2017'de özel sektör yatırımlarını daha da teşvik etmek, artmasını sağlamak amacıyla imalat sanayine, yatırım teşvik kapsamındaki projelere artı destek vermek için, yatırımın teşvik edilmesinde ciddi bir seferberlik başlatıyoruz. 2017'de yapılan imalata yönelik yatırım harcamaları için yatırıma katkı oranını mevcudun üzerine yüzde 15 daha artırıyoruz. Kurumlar vergisi indirimini de tam olarak uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

"500 bin kişiyi İŞKUR'un aktif iş gücü programından yararlandıracağız"

İşsizlikte hafif bir kıpırdanma olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunu dikkate alarak önümüzdeki yılın ve istihdamını artırmaya, özel sektör firmalarımızın maliyetlerini düşürmeye yönelik bir tedbirimiz var. Bu bağlamda 2017'de, özel sektörde toplam 500 bin vatandaşımızı İŞKUR'un aktif iş gücü programından yararlandıracağız." şeklinde konuştu.

"Prim ödemeleri ötelenecek"

Yıldırım, "Özel sektör iş verenlerinin, asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, 'esas prim ödeme gün sayısı'na karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017'nin Ekim, Kasım, Aralık ayına öteliyoruz." dedi.

Yorumlar