Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Ruhsar Pekcan açıkladı: 'Marketlere yöresel zorunluluk geliyor!'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, başta market olmak üzere perakende sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yasa ile yöresel ürün zorunluluğu da geliyor.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 14:11

BALIKESİR'de bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaflarla buluştu. Dürüst ticaret yapmayanları, fırsatçılık yapanları denetlediklerini ve önlem aldıklarını ifade eden Pekcan, ticaret alanında son dönem yapılan yeniliklerden bahsetti.

e-ticarete güven damgası getirdiklerini belirten Pekcan, esnaf ve sanatkarlara markalaşma ve pazara giriş eğitimi verdiklerini söyledi. Kadın  girişimcilere e-ticaret üzerinde sattıkları ürünlere 30 bin liraya kadar vergi muafiyeti getirildiğini hatırlatan Pekcan yeni perakende yasasına dair konuştu.

Yöresel ürünler artık zorunlu

Yeni yasaya dair çalışmaların devaö ettiğini belirten Pekcan, şu ifadeleri kullandı: "Yeni yasa taslağımızda yöresel ürün kullandırma ve belli rafları bunlara ayırmak için zorunluluk getiriyoruz. Zincir marketlerin sadece kendi markalarıyla değil diğer markalardan da ürün bulundurma zorunluluğu getiriyoruz.

Marketlere mesafa standardı

Ayrıca marketlerin hangi ölçekte ve mesafede açılacağı yönünde de çalışmalar yapıyoruz. İnşallah, esnaf ve sanatkarlarımızın talep ve dileklerini yerine getirmek için bakanlık olarak tüm ekiplerimizle beraber çalışacağız." 


Yorumlar