Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Albayrak'tan flaş 'Döviz' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, piyasalardaki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Merkez Bankası'nın swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu." dedi.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2019 20:46

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

"TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI"

Türkiye ekonomisi, Ağustos ayında bu yana çok önemli adımlar attı. Türkiye ekonomisi dengelenme süreci. 2019 hedefleri olumlu cereyan ediyor. 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Dengelenme süreci beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Her anlamda teyakkuzda olmak gerekir. Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor.Tansiyonu yukarı çıkarmaya yönelik eylemlere şahit olduk.

"TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR BİLANÇO DÖNEMİYLE DEVAM EDECEK"

(Piyasadaki son gelişmeler) Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş diye bir haber çıktı. Dün Bankalar Birliği bununla ilgili bir açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu. Borsa bugün dengeli bir gün geçirdi. Dengelenme süreci normal bir şekilde seyrediyor. Türkiye güçlü bir bilanço dönemiyle devam edecek.

Türkiye'nin bu süreçte iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum.

"BANKACILIKTA GÜÇLÜ BİR YAPI VAR"

(Seçimden sonra ekonomi) 8 Nisan haftasında genel bir çerçeve açıklayacağız. Bankacılıkta güçlü bir yapı var. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomimizi daha ileriye taşıyacağız.


Yorumlar