Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücret ne kadar olacak? 2019 asgari ücret zammı

Asgari ücret 2019'dane kadar olacak sorusu bir çok kişi tarafından merak ediliyor. Görüşmelerin sürdüğü şu günlerde herkesin gözü kulağı Asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtında. Milyonlarca işçi ve işveren için büyük önem taşıyan asgari ücret miktarı detaylarını haberimizde okuyabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 24 Aralık 2018 16:48

Büyük bir ilgiyle araştırılan yeni yıl Ocak asgari ücrete ve AGİ zammı için özel olarak hazırladığımız içeriğimizde doğru ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz. 2019 asgari ücretin belirlenmesinde büyük rol oynayan Türkiye İstatistik Kurumu verileri de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda paylaşıldı. Toplantıdan çıkacak sonucu bütün Türkiye merakla bekliyor. Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı konusunda son dakika gelişmeleri burada... 2019 Asgari Ücret ve AGİ zammı ne kadar ve kaç TL olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü kez toplanmasıyla birlikte asgari ücret zammı konusunda önemli gelişmeler yaşandı: 

Tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişmeler şu şekilde.

TÜİK VERİLERİ AÇIKLANDI!

Türkiye'nin gözü - kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrası açıklanacak olan asgari ücret zammında. Bugün asgari ücretin belirlenmesinde çok önemli bir oynayacak olan TÜİK verileri de komisyonla paylaşıldı.

2 BİN 213 LİRA 40 KURUŞ

Buna göre asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaşıldı.

"İYİ BİR RAKAM ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde işçi, işveren ve hükümet taraflarınca görüşülmeye başlandı. Toplantıda TÜİK verileri açıklanacak. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Biz 8 milyonu ilgilendiren bir rakamı belirlemek üzere çalışıyoruz. Makul, kabul edilebilir bir rakam olursa asgari ücretli ve biz mutlu oluruz, altına imza atarız. Ortak bir karara imza atalım istiyoruz" dedi .Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, "Bugün TÜİK dinleyeceğiz. Iyi bir rakam ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET 2000 LİRA OLURSA...

1) İşsizlerin aldığı maaş da aynı oranda artacak. Asgari ücret 2000 lira olursa işsizlik maaşının tavanı 2.010 lirayı bulacak,

2) Çalışanların aldığı asgari geçim indirimi de yükselecek. 2000 liralık asgari ücrete göre en düşük AGİ 189,90 TL, en yükseği ise 322 lirayı bulacak.

3) Erken emeklilik için doğum borçlanması ve askerlik borçlanması yapanların ödeyecekleri miktarlarda da artış olacak.

4) İş görmezlik ödeneği alanların maaşlarında artış yaşanacak.

5) Yaşlılık, evde bakım, engelli maaşları da Ocak ayı ile birlikte zamlanacak. Bu zamlar memur maaş katsayısına göre yapılacak.

6) Kendi primini ödeyen Bağ-Kur'lular ve isteğe bağlı ödeme yapanların verdikleri paralar da yükselecek. Ayrıca gündelikçiler için ödenecek primler de artacak.




Yorumlar