Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak? Bakan Sarıeroğlu açıkladı

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret 2018 güncel maaşlar. 2018'e sayılı günler kala asgari ücretin ne kadar olacağı konusu merakla bekleniyor. Jülide Sarıeroğlu asgari ücret 2018 ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2017 11:52

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrette sona gelindi. İkinci toplantısı geçtiğimiz cuma günü yani 15 Aralık'ta gerçekleşen asgari ücret 2018 ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yaptı.

Türk İş bu yıl ki asgari ücret beklentisini açıkladı. Herkesin merakla beklediği asgari ücret 2018 talebini bin 893 TL olarak açıkladı. Peki asgari ücret bin 800 TL'yi geçecek mi ne kadar olacak sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yanıt verdi. 

Jülide Sarıeroğlu asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, " Şu anda 900 bin emekçimiz, yapacağımız çalışmaların kapsamında. Asgari ücretle ilgili de dün iki farklı toplantı gerçekleştirdik. Net asgari ücrette, reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Asgari ücreti, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık. Asgari ücret ülkemiz açısından önemli denge ücretidir. Asgari ücret üçlü yapıda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen bir ücret. İşçilerimizle, işverenlerimizle hükümet olarak ikinci görüşmemizi yaptık. İnşallah, mutabakatla, tüm kesimler için faydalı olacak, her kesimin beklentisini karşılayacak bir ücreti de yine AK Parti iktidarı olarak biz belirleyeceğiz. Emekçilerimiz, işverenlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, inşallah yakın zamanda onlarla ilgili de güzel çalışmalarımız da olacak" ifadelerini kullandı.


Yorumlar