Anasayfa /  Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira?

Gerek yatırım yapmak amacıyla olsun gerek de hediyelik alma amacıyla altın fiyatları hakkında araştırma yapan kişiler, 10 Ağustos 2018 güncel altın fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor. Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları kapsamında yatırım yapacak olan birçok kişi, bu doğrultuda sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, altın gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu?

Abone ol
Abone ol 10 Ağustos 2018 14:10

Amerika ile olan yaptırım gerilimi sonrası hem dolar hem de altın fiyatları yükseldi. Dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın, haftanın son işlem gününde de hareketliliğini sürdürdü. Peki, çeyrek altın en son ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 232 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 348 lira, Cumhuriyet altını da 1.403 liradan satılıyor.

Uzmanlar, dolar kurundan aldığı destekle yükselen altının gram fiyatının, 225 lira üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda 250 lira seviyesine kadar çıkabileceğini kaydetti.

Uzmanlar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıklayacağı yeni ekonomi modeli ile ABD'den gelecek açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, İngiltere'de büyüme ve ABD'de enflasyon verilerinin de izleneceğini dile getirdi.


Yorumlar