Anasayfa /  Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar? Altında son durum ! Çeyrek Altın ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar? Altında son durum ! Çeyrek Altın ne kadar? Altının ons fiyatı, dün akşamki ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından 1.296 dolar ile yaklaşık 4 haftanın en düşük seviyesini gördü. Kapalıçarşıda gram altın an itibariyle 146,39 liradan işlem görürken Çeyrek altın ise 240 liranın altında işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2017 14:42

Fed kararı sonrasında dün akşam düşüşe geçen ons altın, günü yüzde 0,8  azalışla 1.301 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı, bugün 1.296 dolar ile 28  Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 09.50 itibarıyla  bu seviyenin hemen üzerinde dengelendi.



Altının gram fiyatı ise yatay seyirle 146,5 liradan işlem görürken,  Kapalıçarşı'da çeyrek altın 241 lira, Cumhuriyet altını da 985 liradan satılıyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının, FED'in, bilanço  küçültmeye ekim ayında başlayacağını ve faiz artırımlarının kademeli olarak devam  edeceğini duyurmasının ardından değer kaybettiğini kaydetti. Fed'in beklentiler  doğrultusunda faizleri değiştirmediğini anımsatan Memiş, aralıkta faiz artırımı  ihtimalinin masada olduğunu söyledi.

 Memiş, Fed'in bilanço küçültmeye ekimde 10 milyar dolarla  başlayacağını belirterek, "Fed'in aralık ayında faiz artırımına gideceği  beklentileri, altının ons fiyatında satış baskısının devam edeceğine işaret  ediyor. Altının ons fiyatında düşüşlerin hafta sonuna kadar devam edebileceğini  tahmin ediyoruz." dedi.

Fed sonrası dolar kurundaki yükselişin altının gram fiyatındaki  düşüşleri sınırladığına dikkati çeken Memiş, gram altında 145 lira seviyesinin  destek konumuna geldiğini bildirdi.


Etiketler Altında son durum
Yorumlar