Anasayfa /  Ekonomi

'81 ilde 81' hedefinde geri sayım!

Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2017 11:37

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Artvin'e yönelik 27 Mart Pazartesi günü saat 14.30'da yapılacak doğalgaz dağıtım ihalesi için AKMERCAN, Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım Endüstri AŞ, Fernas İnşaat AŞ, Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ, AL-ÖZ Mühendislik olmak üzere 6 firma şartname satın aldı. 

Aynı zamanda, 28 Mart Salı günü 14.30'da gerçekleştirilecek ve HakkariŞırnakCizre, İdil, Silopi ve Yüksekova'ya doğalgaz ulaştırılmasını sağlayacak ihale için AKMERCAN, Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, Fernas İnşaat AŞ ve M.B.D. İnşaat olmak üzere 4 firma ihale şartnamesini aldı. 

2018'de 81 ile doğalgaz sağlanmış olacak

EPDK'nın kurum hizmet binasında yapılacak doğalgaz dağıtım ihaleleri şartnamesine göre, ihaleyi kazanan firma Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) iletim hattının hazır hale getirilmesinden itibaren 6 ay içinde yatırıma başlayacak ve en geç 18 ay içinde söz konusu bölgelere doğalgaz arzını sağlayacak.

Böylece, 2018 yılı içerisinde Türkiye'nin 81 iline doğalgaz arzı sağlanmış olacak.

76 ilde konut ve sanayide doğalgaz kullanılıyor

Türkiye'nin 76 ilinde konut ve sanayide doğalgaz kullanılıyor. Son olarak geçen yıl Aralık'ta yapılan Ağrı ve Tunceli doğalgaz dağıtım ihalelerinin yapılmasının ardından, lisanslama çalışmaları devam ediyor. Bu illere de 2018 itibarıyla doğalgaz arzının sağlanması planlanıyor. 


Yorumlar