Anasayfa /  Ekonomi

3600 ek göstergede son durum: 3600 ek gösterge meclise geliyor

Seçimlerin geri kalmasıyla birlikte artık ne zaman meclis gündemine geleceği merakla beklenen 3600 ek gösterge öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor.

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2019 16:21

Seçimlerin geri kalmasıyla birlikte artık ne zaman meclis gündemine geleceği merakla beklenen 3600 ek gösterge öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor. 

3600 ek gösterge yasası, kamuda çalışanları (polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi, emekli) yakından ilgilendiriyor. Aylıkları ve emekli ikramiyelerini önemli ölçüde etkileyen 3600 ek gösterge için net bir uygulama için henüz bir açıklama yapılmadı. 31 Mart'tan önce 3600 ek gösterge yasası için AKP yetkilileri seçim sonrasını tarih olarak vermişti. 3600 ek göstergede son durum? 3600 ek gösterge meclise geldi mi?

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren ek gösterge ekonomi yönetiminin gündemindeki önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Düzenleme yapılınca özellikle emekli maaş ve ikramiyelerinde artış olacak.

Meclis takvimine göre, gelecek ay gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor.

3600 ek gösterge emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle memurlarda emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği doğuruyor.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600’dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.


Yorumlar