Anasayfa /  Ekonomi

2019 E-Bordro çıkartma: E-Devlet’ten e Bordro sorgulama nasıl yapılır?

Her ay düzenli olarak tutulan e-Bordro maaş günlerinde merak konusu oluyor. E-Bordro sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki kim nereden maaş bordrosu alabilir? Özel sektör ve kamuda maaş bordrosu sorgulama işlemleri...

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2019 13:10

E bordro birçok kişinin maaşını takip etmek için önem taşıyor. Aldığınız net ve brüt maaş, sigorta prim ödemeniz, maaşınızdaki kesintiler gibi bilgiler yazar. Maaş bordrosu, işçileri tek tek bilgilerinin olduğu ücret hesap pusulası şeklinde ve işletmenin bütününü bölüm bölüm veya toplu olarak gösteren listeler şeklinde olmalıdır. İşte e-Devlet e Bordro sorgulama…

E BORDRO NASIL SORGULANIR?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilirsiniz. (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

E BORDRO MAAŞ SORGULAMA EKRANI

para sözcü ile ilgili görsel sonucu

ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞ BORDROSU ÇIKARMA İŞLEMİ

Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını elde edebilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.

E Bordro uygulama sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabilmektedir. Ancak bu hizmetten sadece devlet memurları yararlanır. Özel sektörde çalışanlar ve 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz.


Yorumlar