Anasayfa /  Ekonomi

2019 Asgari Ücret ne kadar oldu?

Asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı bugün yapıldı. 

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 20:32

Sendikalar ve Çalışma Bakanı Selçuk' un katılımıyla yapılan toplantıda, asgari ücretli vatandaşların, sendikaların taleplerine yer verildi. 

Aynı şekilde Çalışma Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda da asgari ücretin tespit süreci noktasında her iki tarafında menfaatine olacak bir programın izlenmesi gerektiğine değinildi. 

Asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayı sonuna kadar toplantılar peyder pey plan dahilinde yapılarak. Bu toplantılarda, sendikaların talepleri değerlendirmeye alınarak, pazarlıklar yapılacak ve asgari ücretin 2019 sene için son hali ortaya çıkarılacak.

SENDİKALAR 2500 TL KONUSUNDA KARARLI

Sendikalar tarafından yapılan açıklamalarda, asgari ücretin tespit sürecinde pazarlığın 2000 TL' den başlatılması, Ocak ayında enflasyondan doğan zam oranının da eklenerek 2500 TL seviyesine çekilmesi noktasında çabalar devam ediyor. 

Bu çabalar vatandaşlar tarafından da desteklenerek, sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapılıyor. Sendikalar asgari ücretli vatandaşların yaşam sınırının zaten çok altında olduğunu söyleyerek, muhakkak bu tutar üzerinde asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini aktarıyorlar. 

Asgari ücret sonucu yapılacak toplantılarla belirlenecek olsa da sendikaların kararlı davranışının, vatandaşları memnun edecek bir tutarın alınması noktasında umutlandırıyor. 

Sosyal medyada çok sayıda asgari ücretle alakalı paylaşımda bulunularak, asgari ücretli vatandaşlar asgari ücret zammına yönelik düşüncelerini dile getiriyorlar. 

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından da asgari ücret sürecine yönelik açıklamalar gerçekleştirilerek " Asgari ücret artışı için kırmızı çizgimiz enflasyon, 2,000 tl’nin üzerinde yüzde 25 enflasyon farkı ve bunun üzerine refah payı talep edeceğiz.


Yorumlar