Anasayfa /  Foto Galeri

Ehliyet ve Yeni Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Bugünden itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen sürücü belgesi bilgileri Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenebilecek. Randevuyla yapılacak kimlik birleşimi işlemleri için Nüfus Müdürlüğü'nden ücret alınmayacak.

Ehliyet ve Yeni Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? - Sayfa 1

Çipli kimlik ehliyet nasıl birleştirilir? Ehliyet kimlik birleştirme nasıl yapılır? Ehliyet ve kimliklerini bir arada kullanmak isteyen vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapıyor. Bakan Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen programda "Hayat Kimliğinle Kolay" projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmesi uygulamasını anlattı. Peki, çipli kimlik ehliyet nasıl birleştirilir?

Ehliyet ve Yeni Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? - Sayfa 2

EHLİYET KİMLİK BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen programda "Hayat Kimliğinle Kolay" projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmesi uygulamasını anlattı.

Geçmişte nüfus işlemleri için uzun süre beklendiğini anlatan Soylu, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, hizmetleri hızlandırdıklarını belirtti.

Ehliyet ve Yeni Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? - Sayfa 3

Nüfus idarelerinin Türkiye'nin teknolojik, modern yüzünü temsil ettiğini dile getiren Soylu, yazılımdan, kimlik kartı basımına, kimlik, ehliyet ve pasaportun tek noktada verilmesine kadar pek çok noktada önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Ehliyet ve Yeni Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? - Sayfa 4

Özel sektörün dinamik bir unsur olduğunu, vatandaşın talebini artırabilmek için hizmet standardı ve kalitesini sürekli yükseltmek zorunda olduğunu belirten Soylu, devletin özel sektörün ortaya koyduğu hizmet memnuniyeti standardına ulaşamaması halinde devletle özel sektör arasındaki makasın açılacağını, bu durumun da devleti itibarsızlaştıracağını kaydetti. Soylu, bakanlık olarak hizmet alanlarında vatandaşın memnuniyetini ölçen bir sisteme sahip olduklarını, verilen hizmetin ardından vatandaşlara memnuniyetinin sorulduğunu anlattı.