Anasayfa /  Foto Galeri

Egzersiz yaparken hangi besinler tüketilmeli? İşte tüketilmesi gereken 7 besin

Sağlıklı bir yaşam için egzersiz olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Hem gençlikte hem de yaşlılıkta dinç kalmamızı sağlayan egzersiz hareketlerini yaparken aynı zamanda yediğimiz besinlere de dikkat etmek büyük önem taşıyor. Sağlıklı yaşamayı kısa süreliğine gerçekleştirmek yerine bir yaşam biçimi haline getirmek birçok açıdan vücudumuza fayda sağlıyor. İster sakin yürüyüşler yapıyor olun isterseniz de ağır kondisyon gerektiren antrenmanlar, mutlaka bazı besinleri tüketmeniz gerekiyor.

Egzersiz yaparken hangi besinler tüketilmeli? İşte tüketilmesi gereken 7 besin - Sayfa 1

Yaptığınız egzersizlerin daha etkin bir hale gelmesini istiyorsanız egzersiz öncesi ve sonrası bu gıdalardan birer parça almalısınız.

Egzersiz yaparken hangi besinler tüketilmeli? İşte tüketilmesi gereken 7 besin - Sayfa 2

Vücudunuzu doğru şekilde besleyerek, vücudunuzun ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılayabilir ve yaptığınız egzersizden daha etkili şekilde yararlanabilirsiniz.

Egzersiz yaparken hangi besinler tüketilmeli? İşte tüketilmesi gereken 7 besin - Sayfa 3

İşte yürüyüş yaparken ve egzersiz yaparken tüketmeniz gereken harika besinler!

Egzersiz yaparken hangi besinler tüketilmeli? İşte tüketilmesi gereken 7 besin - Sayfa 4

YULAF

Konu kaslarınızı spora hazırlamak olduğunda, en iyi tercih kompleks karbonhidrattır. Karbonhidratlar spor boyunca kaslarınızın çalışması için ihtiyacı olan glikozu sağlar. Kompleks karbonhidrat yapısında olan tam tahıllı kaynaklar, yavaş sindirildiği için egzersiz sırasında kan şekerinizi dengede tutar ve enerjinizi yüksek tutar.