Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

EGM İlkokul Mezunu Memur Alımı Yapacak

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına yönelik memur alımları yapılmaya devam edilirken, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu dahilinde yapılan tercih süreci için de adayların başvuruları alınıyor. 

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 18:45

Tercih işlemleriyle çok sayıda kamu kurumuna 2828 sayılı kanun dahilinde alımlar yapılacak. Bu alımlara yalnızca hak sahipleri başvuru yapabilecekler. 2828 sayılı kanun dahilindeki hak sahipleri, EGM ve çok sayıdaki kurum ya da kuruluşu tercihlerinde seçebilme imkanına sahipler. 

Yayımlanan kılavuzlarda birçok kurum için memur alım süreçlerine yönelik tercihler alınmaya başlamış durumdadır. Bu kadrolar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) memur alımı kadrosu da bulunmaktadır. 

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan bu alımlarda en az ilkokul mezunu olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Tercih işlemlerinin ardından noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura sonuçları sonrasında da adaylarda istenecek belgelerin teslim süreci ve işe yerleştirmeler gerçekleştirilecektir.

EGM MEMUR ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

İlgili tercih süreci için başvuru yapabilecek kişiler; 2828 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen devlet tarafından koruma altına alınmış kişiler, yani devlet eliyle yetiştirilmiş kişilerdir. 

En az ilkokul mezunu ve hak sahibi olmak kaydıyla EGM tercih sürecinde bu kişiler tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. 2828 sayılı kanuna dahil olmayan vatandaşların tercih etmeleri mümkün değildir. 

Bu alımlar yalnızca ilgili kanun tarafından koruma altına alınmış kişileri kapsamaktadır. 


Yorumlar