Anasayfa /  Eğitim

Yurt dışında yaşayan öğrencilere Türkiye gezisi

Diyanet İşleri Başkanlığının, ’değerler eğitimi’ programı çevrçevesinde yurt dışındaki yaşayan bir grup öğrenci için Türkiye gezisi düzenlendi.Programa, Almanya’dan 32, Belçika’dan 6 ve Hollada’dan da 2 öğrenci katıldı....

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:35

Diyanet İşleri Başkanlığının, ’değerler eğitimi’ programı çevrçevesinde yurt dışındaki yaşayan bir grup öğrenci için Türkiye gezisi düzenlendi.

Programa, Almanya’dan 32, Belçika’dan 6 ve Hollada’dan da 2 öğrenci katıldı. Tüm masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanan etkinliğe Almanya’dan 2 din görevlisi vazifelendirildi.

Kütahyalı Dumlupınar Üniversitesi Vakıf Camii din görevlisi iken Almanya Gelsenkirchen Bismarck Mimar Sinan Camisinde görev yapan Hakkı Özkan, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: "Devletimiz tarafından Avrupa’da yurt dışı görevine gönderilen biz din görevlileri, bulunduğumuz görev süresi içerisinde Avrupa’da doğmuş gençlerimizi milli ve manevi bağlarından kopmamaları için hizmet ediyorum.2017 Türkiye Değerler Eğitimi Programına öğrencilerimizin Türkiye’ye intikallerinde refakat etmek, öğrencilere program kapsamında Temel Dini Bilgiler dersi vermek, barındıkları yurtlarda belletmenlik yapmak, ders dışı etkinlikler ve sosyal faaliyetlerde rehberlik yapmak üzere büyüklerimiz tarafından görevlendirildim. Bursa’da 16 gün kaldık. Öğlene kadar temel dini bilgiler dersi verdik. Öğleden sonra tarihi mekanlarımızı ziyaret ettik. Şehrin manevi önderlerinin türbelerini ziyaret ettik. Sosyal aktivitelerle gençlerimizin dinlenmesini sağladık. Çanakkale’de şehitlerimizi ziyaret ettik. Bilecik söğütte Şeyh Edebali Hazretlerini, Osmanlı’nın kuruluş öncesi Obadan Beyliğe taşıyan ecdadımız Ertuğrul Gazi’yi ziyaret ettik. Daha sonra Ankara’ya hareket ettik. Sabah namazın da Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin manevi huzurunda kılarak ziyaretlerimize başladık. Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş bizleri ağırladılar. Eski meclisimizi yeni meclisimizi ziyaret ettik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Emekli Genaral Adnan Tanrıverdi bizi bilgiler sundu. Ankara ziyaretlerimizi bitirip İstanbul’a hareket ettik. İstanbul ziyaretimiz. Efendimizi evinde misafir eden Şehrin manevi mimarı Eyüp Sultan Hazretlerinin huzurunda sabah namazı kılarak başladı. Panorama 1450, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayına ve Ayasofya ziyaret ettik. İstanbul’da aarihi çarşıları ve mekanları gezip Avrupa’ya geri döndük. Öğrencilerimizin milli ve manevi birikimle evlerine dönmüş olması bizleri çok mutlu etmiştir." (EFE)

Yorumlar