Anasayfa /  Eğitim

Yükseköğretim Kurulu Yeni Bir Denklik Kararına İmza Attı

Yükseköğretim Kurulu bir çok kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir denklik kararına imza attı. 

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2018 20:59

İşletme Programına Eştir Yükseköğretim Kurulu'na başvuruda bulunan bir kişi işletme yönetimi tezli yüksek lisansının denkliği hakkında görüş istedi. 

YÖK ise yaptığı incelemeler neticesinde işletme yönetimi tezli yüksek lisans eğitiminin işletme programı ile denk yani eşdeğer olduğuna kanaat getirdi.

Muhasebe ve finansman programın ayrı bir alan olduğuna da dikkat çekti. Nitekim işletme anabilim dalının içerisinde muhasebe finansman diye ayrı bir alan bulunmaktadır. 

Her ne kadar almış oldukları dersler birbirine yakın olsa da birebir eş olmadıkları YÖK tarafından bir defa daha söylenmiş oldu.

Ne İşe Yarayacak?

YÖK tarafından alınan bu karar ne işe yarayacağı merak ediliyor. Kısaca belirtmek gerekirse eşdeğer kabul edilen alanlar birbirlerinin yerine başvuru yapabilecektir. 

İşletme programı şartı arayan yerlere işletme tezli yüksek lisans mezunu adaylar da başvuru yapabilecektir. 

Eşdeğer kabul edilmeyen alanlar arasında böylesi bir imtiyaz yoktur. Dolayısıyla adaylar muhasebe finansman ile işletme programı arasında ortak başvuru yapamayacaktır.

Bu konu ile alakalı bir yararı olan yani hukuki menfaati olan kimseler konuyu yargıya taşıyabilir. Alınacak kararın kesinleşmesi ile birlikte son söz de söylenmiş olacaktır.


Yorumlar