Anasayfa /  Eğitim

YÖKDİL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017

YÖKDİL sınavı Yükseköğretim Kurulu tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. Akademisyenlerin ünvan değişikliği konusunda sınandığı mesleki dil sınavı niteliğindeki YÖKDİL, soru ve cevaplar ile sınav sonuçları konusunda araştırılmaya devam ediliyor. Peki, binlerce akademisyenin katılım gösterdiği YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2017 10:26

YÖKDİL sınavı bugün gerçekleşti, sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu Türkiye çapında 30 il merkezinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavına giren adaylar yorumlarını sosyal medya hesaplarından yapıyor. Peki, YÖK soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte, bu sorunun yanıtı ve YÖKDİL sınavı yorumları!

Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan ve ilk kez düzenlenen YÖKDİL sınavı yapıldı. YÖKDİL, 30 ilde saat 09.30'da başladı. Peki, YÖKDİL soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav değerlendirme aşamasına yönelik bazı detaylar

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavında adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi.     

Değerlendirilme, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna etki etmeyecek.     

Sınav sonuçları "yokdil.yok.gov.tr" adresinden açıklanacak.      

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS‏ @kadirbalkis 

Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır‏ @emrecibir2010 

Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil



Mevlut Gurbuz‏ @Mevlut_Gurbuz 32 dk.32 dakika önce

Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm​, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim

Etiketler YÖKDİL
Yorumlar