Anasayfa /  Eğitim

YKS sınavına geç kalınca gözyaşlarına boğuldu!

YKS sınavına geç kalınca gözyaşlarına boğuldu! Bugün saat 10:15'te başlayan (YKS) ilk oturumuna geç kalan bir genç kız gözyaşlarına boğuldu.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2019 13:16

YKS sınavına geç kalınca gözyaşlarına boğuldu! Bugün saat 10:15'te başlayan (YKS) ilk oturumuna geç kalan bir genç kız gözyaşlarına boğuldu.

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 2 milyon 528 bin 110 adayın başvurduğu 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınav’nın (YKS) ilk oturumu saat 10.15’te başlarken, İzmir’de sınava dakikalar içerisinde geç kalan bir genç kız gözyaşlarına boğuldu.

İki günde toplam üç oturum olarak yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın maratonu başladı. İzmir’de de sınav heyecanı vardı. Bazı adaylar, sınava koşarak geldi ve sınava gireceği binaya girmeye çalıştı. Bazı adaylar ise dakikalar içerisinde sınava alınanlar kadar şanslı değildi.

- Hayatının sınavına alınmayınca yıkıldı

Ege Üniversitesi’nde sınava giren bir genç kız, sınavın başlamasına dakikalar kala Yabancı Diller Yüksekokulu’nun bulunduğu binaya geldi. Görevlilere giriş belgelerini gösteren genç kız, sınava alınamayacağını öğrenince yıkıldı. Genç kız gözyaşlarına boğulurken, ailesi kızlarını teselli etmeye çalıştı. Sınava alınmayınca genç kız, sınav giriş kağıdını yırtarak bölgeden uzaklaştı.

İçeride gençler sınav heyecanı için ter dökerken, dışarıda da aileleri ter döktü. Kimileri dua etti, kimileri de uzun sınav maratonunu evden getirdiği yiyecekleri çimlerde tüketerek bekledi.

- Kimlik yerine ehliyetle geldiler

Bursa’da 2 öğrenci ise sınava kimlik yerine ehliyetle geldiği için alınmadı. Yıldırım Şehit Öğretmen Kubilay Anadolu Lisesi'nde de bir öğrenci kimliği olmadığı için kapıdan geri çevrildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde de kimliğini babasının aracında unutan genç kız için polisler seferber olurken, kabus yaşayan kız sınava dakikalar kala girebildi. 

- Kimliğini arabada unutunca...

YKS sınavı için İnegöl İlçesinde bulunan Nuhmet Küçükçalık Anadolu Lisesine babası Necmettin Bozkurt ile gelen, Hazal Bozkurt kimliğini arabada unuttu. Genç kız, arama noktasına geldiğinde kimliğinin olmadığını fark edince babası arayama başladı. Ancak genç kız bir türlü babasına ulaşamadı. Bunun üzerine emniyet ekiplerinden yardım istendi.

Trafik ekipleri baba Necmettin Bozkurt'un ismini polis arabasıyla anons ederek ulaşmaya çalıştı. Genç kız ise sınava giremeyeceği için gözyaşlarına hakim olmadı. Hazal Bozkurt'u okulda bulunan görevliler sakinleştirmeye çalıştı. 

Sınava dakikalar kala babaya ulaşıldı. Arabada unutulan kimliğin getirilmesiyle Hazal Bozkurt sınava girdi. 

- Sivas'ta ısrar işe yaramadı

Sivas’ta üniversite adayları birkaç dakika geç kaldıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giremediler. 

Sivas’ta YKS’ye girecek adaylar sınava bir saat kala girecekleri okulların önünde hazır bulundu. Saat 09.30’dan itibaren adaylar, üst aramasından geçirilerek salonlara alınmaya başlandı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen YKS‘nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 15 dakika kuralına takılan üniversite adayları sınava alınmadı. Sınava dakikalarla geç kalan adayların sınava girebilmesi için uzun süre ısrar eden ailelerin ısrarları yetersiz kaldı. Bazı adaylar ise saniyeler ile kapılar kapanmadan sınav salonuna girebildi. 

- Muskayla sınava girmek için çabaladı

Bir öğrenci boynundaki muska ile sınava girmek istedi. Muska ile sınav salonuna alınmayınca uzun süre muskayı çıkartmamak için ısrar etti. Polis ekiplerinin ve sınav görevlilerinin iknaları sonrası aday muskasını çıkardı ve sınav salonuna alındı. 

Ailelerden bazıları okulun etrafında araçlarında çocuklarını beklerken, bazıları da sıcak hava nedeniyle ağaçların altında oturmayı tercih etti. Adaylar sınavda ter dökerken aileler ise yanlarında getirdikleri dua kitaplarından dualar okudu. 

- Kimliğini unutunca...

Diyarbakır’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) geç kalan öğrenci, 15 dakika kuralına takılarak sınava alınmadı.

Yenişehir ilçesinde bulanan 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava gelen öğrencilerden biri ise kimliğini unuttuğu için evden kimliğini beklerken sürenin dolması nedeniyle 1 dakika süreyle sınava geç kalınca salona alınmadı. Görevliler ile görüşüp cevap alamayan öğrenci, sınavın olduğu okul bahçesinden ayrıldı. 


Yorumlar