Anasayfa /  Eğitim

YKS sınavı ne zaman? YKS (YGS) 2019 soruları nasıl olacak?

YGS yerine gelen YKS uygulanmaya başlandı. Peki YKS nedir ve YKS 2019 soruları nasıl olacak? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2018 15:38

YGS yerine gelen YKS uygulanmaya başlandı. Peki YKS nedir ve YKS 2019 soruları nasıl olacak? İşte detaylar... 

Binlerce YKS sınavına hazırlanan öğrenci 2019 YKS konularını ve puan hesaplamasını araştırmaya başladı. Peki TYT soruları ve puan hesaplaması nasıl yapılacak? Heyecanla beklenen YKS 2019 tarihine az bir zaman kaldı. 2019 YKS sınavı için milyonlarca öğrenci hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Her yıl gerçekleştirilen YKS sınavı için bu yıl da öğrenciler önceden hazırlıklarını tamamlamak ve sınava hazır olmak istiyor. Milli eğitim Bakanlığı tarafından, YKS için dersler bazında sorulacak sorulara ait konu, kazanım ve açıklamaları yayımlandı. Peki, 2019 YKS konuları neler? Açıklamada şöyle denildi: “Her yıl gerçekleştirilen ve ÖSYM Başkanlığı ile paylaşılan ‘Yükseköğretime Geçiş Sınavları'na (YKS) Esas Konu, Kazanım ve Açıklamalar’ Bakanlığımız tarafından ilk kez öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kamuoyuyla paylaşıldı. Bu paylaşımla 2019 yılında ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgarîye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.”   

YKS 2019 NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2019 Yılı Sınav Takvimi ilan edildi. Buna göre, 15-16 Haziran 2019'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları, 12 Şubat-6 Mart 2019'da alınacak, sonuçlar 18 Temmuz 2019'da açıklanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2019 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. 

2019 YKS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

2019 Üniversite sınavı uygulandıktan sonra, üniversite adayları sonuç arayışa geçecek. ÖSYM tarafından duyurulacak olan 2019 YKS sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde adayların erişimine açılacak. 

2019 YKS konuları neler? MEB’den adaylara YKS için tüyo

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk defa kamuoyuyla üniversite sınavlarıyla ilgili konu ve kazanımları paylaştı. 2019 yılı Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) dersler bazında sorulacak sorulara ait konu, kazanım ve açıklamalar MEB’in Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı. 

Açıklamada şöyle denildi:

“Her yıl gerçekleştirilen ve ÖSYM Başkanlığı ile paylaşılan ‘Yükseköğretime Geçiş Sınavları'na (YKS) Esas Konu, Kazanım ve Açıklamalar’ Bakanlığımız tarafından ilk kez öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kamuoyuyla paylaşıldı. Bu paylaşımla 2019 yılında ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgarîye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.” 

DERS DERS VE YIL YIL AÇIKLAMA YAPILDI

Ortak derslere ait kazanım ve açıklamalar metninde; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji derslerinin 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf kazanım ve açıklamalarına yer verildi. Yabancı dil konusunda ise, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça’yla ilgili konular yer aldı.


Etiketler YKS ne zaman
Yorumlar