Anasayfa /  Eğitim

YKS sınav sonuçları açıklandı ! ÖSYM YKS sonuçları sorgulama

YKS sınav sonuçları açıklandı ! ÖSYM YKS sonuçları sorgulama. Merakla beklenen ÖSYM YKS sonuçları osym ile eş zamanlı olarak haberimizde. Milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyor. İşte YKS sonuç sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2019 14:03

YKS sınav sonuçları açıklandı ! ÖSYM YKS sonuçları sorgulama. Merakla beklenen ÖSYM YKS sonuçları osym ile eş zamanlı olarak haberimizde. Milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyor. İşte YKS sonuç sorgulama sayfası.



YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ




ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçları osym resmi sitesi olan osym.gov.tr ile eş zamanlı olarak haber sitemizden rahatlıkla sorgulama yapabilirsiniz.Tek yapmanız gereken aktif linki tıklayarak açılan sayfada TC Kimlik no ile sorgulama yaparak rahatlıkla bilgilerinize ulaşabilirsiniz.



YKS SONUÇLARI HABERİMİZDE



Milyonlarca öğrenci 2019 YKS sonuçları için sorgulama yapıyor. Google tarafından en hızlı ve en güvenilir haber sitesi olarak haberimizden rahatlıkla YKS sınav sonuçları için sorgulama yapabilirsiniz. Merakla beklenen YKS sonuçları en doğru ve en güvenilir YKS sonuçları için aktif linki tıklamanız yeterli olacaktır.



YKS SONUÇLARI SONRASI YKS TERCİHLERİ



ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve herkesin merak ettiği YKS sonuçları açıklanır açıklanmaz Üniversiteye yerleştirme kılavuzu yayınlanacak. Bu kılavuz ile öğrenciler aldıkları puanlar ile yerleşmek istediği Üniversite için tercih yapmak isteyecek. Tüm merak edilenler ise eş zamanlı olarak haber sitemizden öğrenebilir ve istediği Üniversite tercih yapabilirler. 

 

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre YKS sonuçları 18 Temmuz 2019’da açıklanacak.



YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler sonuçlara, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM'nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara T.C Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS'e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.



YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

YKS SORU VE CEVAP SAYFASI

Hayalini kurduğu üniversiteye ve bölüme girmek isteyen öğrenciler, ÖSYM tarafından yayınlanan 2019 YKS sorularını ve cevaplarını araştırıyor. ÖSYM’nin resmi internet sayfasından AYT ve TYT soruları ve cevaplarını öğrenilebiliyor.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.


Yorumlar