Anasayfa /  Eğitim

TEOG YEP lise puanları açıklandı mı?

TEOG yerleştirmye esas puanlar Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kılavuza göre 30 Haziran tarihinde adaylara duyurulacak. YEP'in açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz tarihleri arasında Liselere tercihler alınacak.

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2017 14:21

TEOG sınav maratonunun sona ermesinin ardından Milli eğitim Bakanlığı tarafından TEOG yerleştirmeye esas puanların açıklanması bekleniyor. MEB yayınlandığı kılavuza göre Yerleştirmeye esas puanların açıklanma tarihi 30 Haziran olarak gözüküyor. Bu tarihin ardından 14-24 Temmuz tarihlerinde YEP lise puanına göre tercihler alınacak. 

EN FAZLA 3 OKUL

Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda en fazla 3 okul tercihi  yapılabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih  yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakillerde il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak.  Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin  isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih her yerleştirme  dönemi için geçerli olabilecek.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2017

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak  kazandıkları okullar belirlenmiş olup,  kayıtları sistem tarafından otomatik  olarak yapılacak.

"Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım." butonunu  işaretlediği halde 15 Eylül 2017'ye kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan  öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına  yapılacak.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan  öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma  yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet  adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki  ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik  eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe  öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde  yerleştirilebilecek.

Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan  üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak.

Tercih başvuru durumu, "iptal" olarak görünen öğrenciler yerleştirme  işlemlerine dahil edilmeyecek.

2017 YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığınca 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların  açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak  sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri  ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak. Liselere yerleştirme sonuçları, 11  Ağustos'ta ilan edilecek.

TEMATİK LİSELERE BAŞVURULAR

Bakanlığın kılavuzuna, tercih yapılabilecek lise türleri arasına  musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip  liseleri, tematik meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri olmak üzere 3 yeni  okul türü daha eklendi.

Bu yıl ilk kez tematik mesleki ve teknik Anadolu liselerine kayıtlar,  3-13 Temmuz'da yapılacak.

Öğrenciler, başvuru süresi içinde ilgili okul müdürlüklerine  başvuracak. Öğrenciler, ilgili mevzuata göre yapılacak değerlendirme puanının  yüzde 30’u ile yerleştirme puanının yüzde 70’inin toplamı ile bulunacak puana  göre sıralanacak. Bu puana göre kontenjan kadar öğrenci asıl listede ilan  edilecek. Diğer öğrencilere yedek sıra numarası verilecek. Tematik mesleki ve  teknik Anadolu liselerine kesin kayıt işlemleri, diğer liselere tercih işlemleri  başlamadan önce tamamlanacak.

Mesleki eğitim merkezlerinin yasa ile zorunlu öğretim kapsamına  alınması ile bu okul türleri de kılavuza girdi. Mesleki eğitim merkezlerine  9'uncu sınıfta doğrudan alan ve dal seçimi yapılarak, işletmeyle sözleşme  imzalanması ile eğitime başlanacak. 11'inci sınıfın sonunda "kalfalık belgesi",  12'nci sınıfın sonunda ise "ustalık belgesi" düzenlenecek.

27 alan ve 140 dalda mesleki eğitim verilecek. Alan ve dallarla ilgili  bilgiler tercih listelerinden öğrenilebilecek. Ayrıca öğrenciler açık öğretim  okullarına kayıt olarak fark dersleri vermek suretiyle diploma sahibi  olabilecekler.

Güzel sanatlar lisesi, spor lisesi, klasik sanatlar ve musiki, görsel  sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine öğrenci  kayıtları, 21 Temmuz'da yapılacak.

KILAVUZDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda Yatılılık, Bursluluk,  Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümlerince parasız yatılılık  sınav sürecinden çıkarıldı. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavının (PYBS) adı  İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı (İOKBS) olarak değiştirildi.

Yatılılığa yerleştirme sonuçları, okul müdürlüklerince 15 Eylül  2017'de ilan edilecek.


Yorumlar