Anasayfa /  Eğitim

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat yerleri öğren!

Aday öğretmenlik sözlü mülakat yerleri, asli öğretmenliğe geçiş yapmak için sınava katılım sağlayan on binlerce aday tarafından araştırılmaya başlandı.

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2017 15:55

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular sona erdi. Adaylar başvuru sonuçlarına göre sözlü mülakata girecekler. Peki sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mülakat yerleri açıklandı mı?

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aday öğretmenlerin merakla beklediği atama tarihini açıkladı. Öğretmen atamaları Haziran ayında yapılacak, atanan öğretmenler Eylül'de ders başı yapacak. Aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş yapacak on binlerce kişinin katılım sağladığı sınav, geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Tamamlanan bu sınavın ardından birçok öğretmen, aday öğretmen sözlü mülakat yerlerini araştırmaya başladı. Yazılı sınava katılan bütün öğretmenlerin öğrenebileceği aday öğretmen sözlü mülakat yerleri, 23 Mart Perşembe günü il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde yayımlanacak.

Öğretmen ataması için bir haftalık başvuru süresi son erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin kişilik sözleşmeli kadro için 60 bin adayı mülakata çağıracak. Mülakatlar Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak.

6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı. 

Eylül'de atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

SÖZLÜ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır. 

Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir


Yorumlar