Anasayfa /  Eğitim

Sivas'ta okullar yarın tatil mi? Kar tatili 13 Aralık 2018 Sivas kar tatili son dakika

Ve Sivas'ta kar yağışı başladı. Sivas'ta okullar yarın tatil mi? Kar tatili 13 Aralık 2018 Sivas kar tatili son dakika haberi burada. Sivas Valiliği Sivas'ta okullar tatil mi haberi için tıkla. Sivas'ta kar tatili olacak mı? Sivas kar yağışı ile tüm öğrenciler kar tatili haberi için internette arama yapıyor. Sivas'ta başlayan kar yağışı herkesi meraklandırdı. İşte Sivas kar tatili haberi.

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2018 20:33

Ve Sivas'ta kar yağışı başladı. Sivas'ta okullar yarın tatil mi? Kar tatili 13 Aralık 2018 Sivas kar tatili son dakika haberi burada. Sivas Valiliği Sivas'ta okullar tatil mi haberi için tıkla. Sivas'ta kar tatili olacak mı? Sivas kar yağışı ile tüm öğrenciler kar tatili haberi için internette arama yapıyor. Sivas'ta başlayan kar yağışı herkesi meraklandırdı. İşte Sivas kar tatili haberi.

Sivas'ta okullar yarın tatil mi? Kar tatili 13 Aralık 2018 Sivas kar tatili son dakika

13 Aralık kar yağışı Sivas hava durumu yarın okullar tatil mi MEB Valilik son dakika Sivas kar tatili açıklaması. Sivas'ta okullar bugün tatil edildi, kar yağışı gece saatlerinde etkili olmaya başladı meteoroloji saatlik hava durumu raporlarına göre Sivas'ta kar yağışı bugün de etkili olacak. Sivas'ta okullar bugün yani 12 aralık çarşamba günü tatil edildi. Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi.

Yurttan kar manzaraları - TIKLA

Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışından dolayı Sivas genelindeki taşımalı eğitim yapan okulların bugün öğleden sonra tatil edilmesine karar verildiği bildirildi. Bugün bastıran kar yağışı cuma gününe kadar etkili olacak.

Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı şu illerde yoğun bir şekilde etkili oluyor:

Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bilecek, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

 Doğa olayları arasında sıklıkla karşılaşılan bir tür olarak kar yağışları da dikkat çekmektedir. Kış aylarında daha sık ve daha çok gözlemlenebilen kar yağışlarının nasıl gerçekleştiği, nasıl meydana geldiği ise merak konusu olabilir. Kış ayları boyunca güneş ışınları yeteri kadar güçlü şekilde yeryüzüne inmezler. Bulutların yer aldıkları yüksekliklerde de hava sıcaklıkları haliyle düşüktür. Bu süreçte yerden yükselen su buharı söz konusu düşük sıcaklıktaki tabaka ile karşılaşır. İşte bu anda, süblime adı verilen bir durum yaşanır ve su buharı daha sıvılaşmadan kristalleşir ve katılaşır. Kristalleşerek buz halini alan su buharı tanecikleri, 0,1 milimetrelik çaplara sahip olurlar. Bu kristallerin birbirlerine yapışması da kar tanelerini meydana getirir.

KAR YAĞIŞI OLAN İLLER : Bugün bastıran kar yağışı cuma gününe kadar etkili olacak. Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı şu illerde yoğun bir şekilde etkili oluyor: Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bilecek, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

ANKARA'DA KAR BASTIRDI : Bu görüntüleri Anadolu Ajansı bu sabah başkentte çekti. Erken saatlerde bastıran kar yağışı Ankara'da kesintisiz olarak olarak 3 gün devam edecek. Cuma günü kar yağışı sulu kara çevirecek.

İSTANBUL'DA KAR SÜRPRİZİ : Meteorolojinin geçtiği raporlarda İstanbul için kar tahmini yer almıyordu. İstanbul'da sıcaklığın düşmesiyle birlikte kentin batı bölümlerinde kar yağışı başladı. Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü'nde kar yağışı etkili oluyor. Bu görüntüler de DHA tarafından yeni

SİVAS'TA OKULLAR TATİL YOLLAR KAPANDI : Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi. Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 8, ilçelerden Akıncılar'da 5, Doğanşar'da 5, Gemerek'te 1, Gürün'de 5, Hafik'te 15, İmranlı'da 20, Kangal'da 5, Koyulhisar'da 3, Suşehri'nde 5, Şarkışla'da 5, Ulaş'ta 15, Yıldızeli'nde 18 ve Zara'da 20 olmak üzere 130 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 adet destek aracı olmak üzere toplam 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

BİTLİS'TE OKULLAR TATİL : Bitlis merkez ile bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın için bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle pansiyonlu öğrenciler hariç kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

YOZGAT : Kar yağışının etkili olduğu illerden biri de Yozgat oldu. Yeni gelen görüntülerde yağışın yerde hayli birikim yaptığı görülüyor. Meteorolojinin yaptığı tahmine göre Yozgat'ta kar yağışı yarın ara verip cuma günü yeniden etkili olacak. Bugün de aralıksız kar yağışı var.722

ERZİNCAN : Kar yağışı Erzincan, Ardahan ve Tunceli'de yolları kapatmaya başladı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ mevkileri ile Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Ahmediye geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.Ardahan'da ise özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, tipi ve buzlanma yüzünden Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında ulaşım durma noktasında.

VAN'DA YOLLAR KAPANDI : Van 'da dün akşamdan beri etkili olan kar nedeniyle Başkale, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde 26 mahalle ile 76 köyün yolu kapandı. Belediye ekipleri de kent merkezinde yolların kardan kapanmaması için çalışıyor. 


Yorumlar