Anasayfa /  Eğitim

Rehber öğretmenlerin çalışma saatleri değişiyor mu?

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği yaptığı bir açıklamayla, rehber öğretmenlerin çalışma saatlerinin değiştirilecek olmasına tepki gösterdi

Abone ol
Abone ol 27 Nisan 2017 11:41

Milli Eğitim Bakanlığı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğini kaldırarak yeni bir yönetmeliği yürürlüğe koymak için hazırlık yapıyor.

Yeni yönetmelik ile,

- koridor ve bahçe nöbeti hizmeti getirilecek,

- idare tarafından rehberlik ve psikolojik danışmanlığa uygun olmayan ek görevler verilebilecek,

- çalışma saatleri değiştirilecektir.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği son günlerde yoğun tartışmalara neden olan bu yeni yönetmelik taslağıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ ile 21 Aralık 2016 tarihinde yapılan görüşmede Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak yönetmeliğin gelişen ve değişen koşullara ve ihtiyaçlara uygun olarak güncellenmesi için üzerinde çalışıldığı ve bir taslağın en kısa zamanda kendisine sunulabileceği ifade edilmişti. Sayın Bakanımız da memnuniyetini dile getirmişti. Bunun üzerine çalışmalar hızlandırılarak taslak üzerindeki son düzenlenmelerin yapılıp sunulması aşamasına gelinmişti. Ancak son günlerde doğru olup olmadığını merak ettiğimiz taslak haberleri yoğunlaşarak meslektaşlarımızı tedirgin etmiştir. Değerli meslektaşımız Aydın Milletvekili Sayın Deniz DEPBOYLU tarafından Sayın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf TEKİN aranmış, ancak kendisiyle görüşülememiştir. Sayın DEPBOYLU Bakanımızın yoğun programı nedeniyle Bakan Yardımcısı Sayın Orhan ERDEM ile görüşmüş ve bu konudaki endişelerimizi gerekçeleriyle ifade etmiştir. 

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak, ülkemizin çağdaş eğitim politikalarına uygun olmayan, Milli Eğitimin temel amaçlarından uzak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında deneyimli ve söz sahibi kurum çalışanları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve okul psikolojik danışmanlarının görüşü alınmadan hazırlanmış böyle bir taslağın varlığının yalnızca bir söylenti olmasını umuyoruz. Bakanlığımıza; ülkemize uygun, kültüre duyarlı ve ihtiyaçlara hizmet eden bir okul psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri yönetmeliği oluşturmak için her türlü desteğimizi sunmaya hazır olduğumuzu tekrar belirtmek istiyoruz.


Yorumlar